Nieuws

“Ik besef nu pas hoe goed ik het had bij Feyenoord”

on

Jonathan de Guzmán kijkt met een goed gevoel terug naar zijn periode bij Feyenoord. De middenvelder van Swansea City verliet Canada op jonge leeftijd om zijn droom te gaan verwezenlijken in Rotterdam. De Guzmán ziet de jeugdopleiding van Feyenoord als een goede leerschool.

“Ik was pas twaalf jaar toen ik bij Feyenoord kwam”, zegt de 25-jarige De Guzmán. “Ze hadden gezegd dat er dagen zouden zijn waarop ik tranen van heimwee zou hebben. Maar weet je, dat is nooit gebeurd. Alleen met kerst wilde ik even terug. Ik was hele dagen op Varkenoord en op school. Ik ging om acht uur de deur uit en kwam om zes uur ’s avonds pas thuis.”

“Ik heb me enorm thuis gevoeld in Rotterdam. Daarom beschouw ik die stad ook nog als mijn thuis”, vervolgt de twintiger, die onlangs hardop droomde van een plek bij Oranje. “Maar het belangrijkste was dat ik een geweldige opleiding kreeg. Die is wel ergens goed voor geweest. Hoe goed het was, besef ik nu pas. Elke dag werken aan details, aan de pass op het goede been, aan handelingssnelheid, alles op extreem jonge leeftijd.”

Bron: soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login