Nieuws

‘Ik acht Feyenoord zeker niet kansloos, vind Ajax helemaal niet zoveel beter’

on

Mario Been dicht Feyenoord zondag een serieuze kans tot wanneer het op bezoek gaat bij Ajax. De voormalig oefenmeester van de Rotterdammers maakte de Klassieker meerdere malen mee en weet wat voor speciaal gevoel het oproept.

De keuzeheer moet 28 jaar terug in de tijd als hij denkt aan zijn mooiste ontmoeting tussen de twee clubs. “In mei 1987 speelden we in het Olympisch Stadion tegen Ajax, dat net daarvoor de Europa Cup II had gewonnen. Voor de wedstrijden gingen ze even een ereronde lopen met die beker. Dat vonden wij niet zo leuk. Dat werkte voor ons als een rode lap op een stier”, vertelt Been in gesprek met De Telegraaf.

“Als je mij vraagt wat ik als speler én als trainer altijd het mooiste heb gevonden aan de Klassieker, dan is dat eigenlijk de aanloop ernaartoe. De beleving bij de supporters voor deze wedstrijd is zo groot. Die rivaliteit maakt deze wedstrijd ook zo speciaal en dan bedoel ik niet met elkaar knokken of dat soort zaken, maar twee supportersgroepen die tegen elkaar op zingen en hun ploeg steunen. Daarom is het jammer dat er tegenwoordig geen supporters van beide clubs bij kunnen zijn.”

“Ik heb voor de Klassieker enorm veel verwachtingen van de Rotterdamse kant”, gaat Been verder. “Ik vind Ajax helemaal niet zoveel beter dan Feyenoord. Qua spelniveau zie ik geen verschil van acht punten. Daarom acht ik Feyenoord zeker niet kansloos. Het is ook een kwestie van moeten voor Feyenoord, want bij een nederlaag acht ik ze kansloos voor de bovenste twee plaatsen en zullen ze alle zeilen moeten bijzetten om derde te worden.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

IMG_4985.PNG

You must be logged in to post a comment Login