Nieuws

IJslander: “Ik voel me nog altijd verbonden met Feyenoord”

on

Petur Petursson houdt nog altijd goede gevoelens over aan zijn tijd bij Feyenoord. De 55-jarige IJslander blikte voor De Telegraaf vooruit op de EK-kwalificatiewedstrijd tussen IJsland en Nederland, maar ging ook in op zijn periode in Nederland als speler.

Petursson vertrok in 1985 uit Nederland, maar spreekt nog altijd vloeiend Nederlands. “Ik bel nog regelmatig met mijn Nederlandse moeder”, zo zei de voormalig Feyenoorder, die nu assistent-trainer van het IJslandse KR is. “Ik heb altijd een geweldige band gehad met Jan en Ko Snijders, mijn gastouders in Rotterdam. Zij hebben me alles geleerd. Mijn Nederlandse vader is overleden, maar met mijn Nederlandse moeder gaat het gelukkig goed.”

De IJslander speelde van 1978 tot 1981 en in het seizoen 1984/1985 voor Feyenoord. Het mooiste moment uit zijn carrière vond plaats bij Feyenoord. “Dat was de gewonnen bekerfinale van 1980. Met Feyenoord versloegen we Ajax met 3-1 en ik scoorde tweemaal. Op doel bij Ajax stond Piet Schrijvers. Ik voel me nog altijd verbonden met Feyenoord. Ik volg vanuit IJsland al het nieuws en ben altijd blij als ze winnen.”

Bron: Soccernews.nl

IMG_5296.PNG

You must be logged in to post a comment Login