Nieuws

IFAB verbiedt slogans onder wedstrijdshirts

on

Voetballers mogen vanaf 1 juni tijdens wedstrijden niet langer hun shirt omhoog doen om een slogan of boodschap te laten zien. Het International Football Association Board (IFAB), het orgaan dat de spelregels beheert, heeft dit bepaald.

Het openlijk vertonen van een slogan is al langer verboden door de FIFA. Maar regelmatig dragen voetballers onder hun tenue een shirt waarop een boodschap staat geschreven. ‘Er mogen geen boodschappen, slogans of afbeeldingen meer vertoond worden op de ondershirts’, zei algemeen secretaris Jerome Valcke van de FIFA vandaag. ‘Deze regel gaat in op 1 juni en geldt ook bij het WK.’

Het IFAB bepaalde ook dat tijdens wedstrijden officieel een sluier of tulband mag worden gedragen. Er werd hier 20 maanden mee geëxperimenteerd en dat is volgens Valcke naar wens verlopen. De sluier moet wel overeenstemmen met de rest van de outfit en mag niet vasthangen aan het shirt.

De IFAB liet verder weten dat de gebruik van technologie op het veld niet verder zal worden uitgebreid. Het blijkt beperkt tot technologie op de doellijn.

Bron: Ad.nl

20140301-181843.jpg

You must be logged in to post a comment Login