Feyenoordinbeeld

HUURLINGEN SCHUURMAN EN VERDONK VINDEN DRAAI IN EREDIVISIE

on

Feyenoord heeft dit seizoen twee spelers verhuurd aan andere clubs in de Eredivisie: Jari Schuurman aan Willem II en Calvin Verdonk aan PEC Zwolle. Hoe is het deze twee spelers in de eerste seizoenshelft vergaan?

.

Jari Schuurman

Jari Schuurman maakte al in de tweede competitiewedstrijd van Willem II van dit seizoen zijn officiële debuut als invaller in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo, maar moest vervolgens geduld hebben voordat hij een tweede kans kreeg. De middenvelder, die in het laatste competitieduel van vorig seizoen al zijn officiële debuut in de Eredivisie maakte voor Feyenoord, kon pas eind oktober voor het eerst zijn kwaliteiten tonen aan het eigen publiek in Tilburg, tijdens de 2-1 overwinning op FC Groningen.

.

Schuurman beleefde zijn tot dusver mooiste moment als speler van Willem II in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles op 25 november, toen hij zijn eerste basisplaats bekroonde met het winnende doelpunt: 0-1. ‘Als je in de Eredivisie debuteert in de basis en je maakt de winnende goal, dan mag je wel heel blij zijn,’ zei Willem II-trainer Erwin van de Looi na afloop van die wedstrijd.

.

Willem II bezet halverwege het seizoen de elfde positie in de Eredivisie. In totaal kwam Jari Schuurman in de eerste seizoenshelft in vijf competitiewedstrijden in actie en maakte één doelpunt, een reeks die voor de middenvelder absoluut naar meer zal smaken. Schuurman zal met name hopen op speeltijd in de uitwedstrijd die op 21 januari op het programma staat. Willem II gaat die dag namelijk op bezoek bij Feyenoord.

.

Calvin Verdonk

Calvin Verdonk is dit seizoen vrijwel een vaste waarde in het elftal van PEC Zwolle. De 19-jarige verdediger, die in het seizoen 2014-2015 zijn officiële debuut maakte voor Feyenoord, kwam in veertien van de zeventien gespeelde competitiewedstrijden in actie, waaronder twaalf keer als basisspeler.

.

Verdonk keerde op 20 november terug op vertrouwd terrein. Hij begon toen in de basis tijdens de uitwedstrijd tegen Feyenoord, die met 3-0 verloren werd. 

.

Trainer Ron Jans stelt Verdonk voornamelijk op als linksback. In totaal heeft de verdediger dit seizoen al 1195 minuten meegespeeld op het hoogste niveau. De resultaten zijn nog niet als gehoopt. PEC Zwolle bezet na zeventien gespeelde wedstrijden de zestiende plaats in de Eredivisie en werd in het bekertoernooi uitgeschakeld door FC Utrecht.

.

Calvin Verdonk en Jari Schuurman hebben allebei een contract tot medio 2020 bij Feyenoord. Met ingang van de tweede seizoenshelft wordt nog een Feyenoorder verhuurd aan een club uit de Eredivisie. Warner Hahn maakt het seizoen op huurbasis af bij Excelsior. Voor die ploeg start op woensdag 28 december de voorbereiding op de tweede helft van de competitie. Op maandag 2 januari gaat Excelsior op trainingskamp naar Portugal, waar op 7 januari een oefenwedstrijd wordt gespeeld tegen Ajax.

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login