Nieuws

Huisjurist Feyenoord reageert verbolgen: ‘Dit nog nooit meegemaakt’ 

on

Feyenoord eist vrijspraak voor aanvaller Michiel Kramer. De spits hoorde vier duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk, tegen zich eisen.
.

 

De aanklager betaald voetbal wil Kramer flink schorsen naar aanleiding van zijn gedrag tijdens Feyenoord – FC Groningen, eerder dit seizoen. Kramer duwde in dat duel Rasmus Lindgren en greep vervolgens verdediger Etiënne Reijen bij de keel.

.

Volgens aanklager Jan-Henk van der Velde is dat een gewelddadige handeling en daarom eist hij dat Kramer er flink voor moet boeten. Wanneer deze eis daadwerkelijk als geldende strafmaat geldt, dan moet Kramer het restant van het seizoen missen en mist hij ook de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

.

Reijnen vond tijdens de zaak, waarin hij als getuige werd opgeroepen, niet dat Kramer geschorst moet worden. “Het was vastpakken, duwen, of wat dan ook. Ik vond het allemaal wel meevallen. Niks bijzonders”, zei Reijnen tijdens de hoorzitting volgens Voetbal International. Dat in tegenstelling tot de houding van de aanklager.

.

Van der Velde houdt voet bij stuk. “Ik heb de beelden vele malen bekeken. Hij grijpt Reijnen bij de keel, dat acht ik wettelijk bewezen. Het gedrag Kramer hoort niet thuis op een voetbalveld, ook niet daarbuiten. De ernst en aard weeg ik zwaar mee, vandaar deze eis”, aldus de aanklager van de KNVB.
.

Feyenoord eist vrijspraak. Huisjurist Joris van Benthem, dit seizoen al vier keer eerder aanwezig in Zeist voor soortgelijke zaken, vindt het allemaal overdreven. Eerder was Van Benthem in Zeist wegens zaken tegen Rick Karsdorp, Eljero Elia en Kramer. De eerste twee wist hij vrij te pleiten, Kramer ging vrijuit na beroep. Vervolgens accepteerde Van Benthem een schorsing voor middenvelder Simon Gustafson.

.

Door deze zaak toog Van Benthem voor de vijfde keer naar Zeist. Volgens de jurist moet de aanklager ‘niet ontvankelijk moet worden verklaard’. Dat komt omdat Kramer naar Zeist moest komen zonder dat hij eerst een schikkingsvoorstel kreeg toegestuurd. Van Benthem sprak na de zaak tegen Voetbal International.

.

“Dat heb ik in zestien jaar nog nooit meegemaakt. Kramer krijgt nu niet de behandeling die andere spelers wel krijgen. Dat is oneerlijk. De aanklager had geen zaak voor een schikkingsvoorstel en gooit nu maar een visje uit door hem direct voor de tuchtcommissie te laten verschijnen. Dat doet de rechtspraak in het betaalde voetbal geen goed.”

.

De uitspraak in de zaak Kramer volgt donderdagochtend.

.

Bron: goal.com

You must be logged in to post a comment Login