Feyenoordinbeeld

Houtman: ‘Tijd dat Feyenoord-fans worden beloond’

on

Van de hel in de hemel. Waar Feyenoord vorig seizoen een desastreuze periode kende, door zeven duels op rij te verliezen, zijn de Rotterdammers nu bezig aan een geweldige start van het seizoen. .

Die moeilijke periode (nog geen half jaar geleden) is volgens Peter Houtman, oud-speler en sinds 1998 stadionspeaker van de club, misschien wel de basis voor hoe Feyenoord nu draait. “Daar hebben de spelers veel van geleerd. Daarnaast zijn de meeste jongens weer een jaartje ouder en is de selectie een stuk breder en sterker geworden.”

.

Feyenoord leeft weer volop in Rotterdam-Zuid. Iets wat Houtman vooral merkt als hij door de stad loopt. “Ik heb als speaker de slechte jaren meegemaakt en toen kwamen de mensen ook naar mij toe om hun beklag te doen. Ze willen toch hun verhaal kwijt.”

.

“Maar nu klampen de mensen mij aan om te praten over hoe geweldig het gaat. Ik hoop dat die mensen een keer beloond worden voor hun geduld en loyaliteit.”

.
Want kan dit Feyenoord een gooi doen naar de eredivisietitel? Houtman verwacht van wel. De ras-Rotterdammer won zelf met de club de dubbel in 1984 en weet als geen ander hoe het is om een kampioenschap te vieren in Rotterdam.

.

“In het eerste jaar dat ik speaker was, wonnen we de titel. Dat is wel heel erg lang geleden. Naar de maatstaven van Feyenoord is één kampioenschap in al die jaren veel te weinig. Het wordt wel een keertje tijd dat ze een keertje mee gaan doen. Daar zou je heel veel mensen een plezier mee doen.”

.

“Ik denk dat ze niet zo snel meer zo’n terugval krijgen als vorig seizoen. Ze zullen heus wel eens een keer tegen een domper aanlopen, dat geeft niet. Als je maar mentaal sterk genoeg bent om daarmee om te kunnen gaan. Wat dat betreft hebben ze dit seizoen een wat gebalanceerder team. Ik heb er wel vertrouwen in dat ze tot het einde mee kunnen doen.”

.
Vanavond staat de bekerwedstrijd met FC Oss op het programma, een duel waarin Feyenoord, na de topwedstrijden tegen Manchester United en PSV, nogmaals kan tonen uit welk hout het elftal gesneden is. Kunnen de Rotterdammers ook hun wedstrijden tegen de ‘kleintjes’ winnen?

.

“Ze moeten niet zo hooghartig gaan doen als Manchester United deed, want de KNVB-beker is ook heel erg belangrijk”, aldus Houtman.

.

“Normaal gesproken moet Feyenoord dat makkelijk winnen, ik heb bijvoorbeeld 5-0 voorspeld. Maar voor hetzelfde geld gaat het hartstikke moeilijk. Je moet er niet aan denken dat ze worden uitgeschakeld, maar het kan wel.”

.

Trainer Giovanni van Bronckhorst zal daarin een belangrijke rol gaan spelen. In zijn tweede jaar als hoofdcoach van de Rotterdammers moet hij eens te meer laten zien dat hij goed met zijn spelers om kan gaan. “Je moet tegenwoordig een sterke peoplemanager zijn, een halve psycholoog. Terwijl het tactische aspect ook niet moet worden vergeten”, vindt Houtman.

.

“Zijn ster is rijzende, maar ik moet wel eerlijk zijn dat je als trainer soms ook wat geluk moet hebben. ‘Hosanna’ en ‘kruisigt hem’ liggen dicht bij elkaar. Kijk alleen al naar die bal die Brad Jones op het laatste moment eruit houdt tegen PSV. Dat scheelt je gewoon twee punten. Een doelpunt wel of niet maken kan zomaar bepalen of je wel of niet geslaagd bent als trainer.”

.

Bron: NOS.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login