Nieuws

Houtman populairste stadionspeaker in Eredivisie

on

Peter Houtman is de populairste stadionspeaker in de Eredivisie. Dat blijkt uit het jaarlijkse door de Eredivisie uitgevoerde Fan Onderzoek, waarvan de resultaten woensdag (vandaag) zijn gepubliceerd. De oud-spits wordt door 86 procent van de supporters als (zeer) goed beoordeeld. Houtman is bezig aan zijn zestiende seizoen als stadionspeaker van Feyenoord.

Voor Houtman was het winnen van de UEFA Cup in 2002 zijn hoogtepunt als stadionspeaker. ‘Als je dan de euforie van het publiek meemaakt dat helemaal stapel is van zijn cluppie, dan is het wel heel dankbaar om die mensen toe te spreken terwijl ze zo’n fantastische tijd doormaken’, zegt Houtman. ‘Dat is echt het mooie van dit vak.’

Mede dankzij de inbreng van Houtman beoordeelt 99 procent van de supporters de sfeer in De Kuip als (zeer) goed. Daarmee scoort Feyenoord samen met SC Cambuur en Go Ahead Eagles het hoogst van alle clubs in de Eredivisie.

Uit het Fan Onderzoek komt verder naar voren dat 95 procent van de supporters de informatievoorziening vanuit Feyenoord als goed of zeer goed ervaart. Ook op dit terrein scoort Feyenoord het best van alle clubs in de Eredivisie.

Het Fan Onderzoek is uitgevoerd onder geregistreerde seizoenkaart- en clubkaarthouders van alle profclubs. In het seizoen 2014-2015 is hun mening gevraagd over uiteenlopende onderwerpen zoals waardering stadionbezoek, merchandising, sfeer, catering, communicatie en maatschappelijke betrokkenheid.

Het volledige Fan Onderzoek 2014-2015 is te downloaden via de website van de KNVB.

Bron; Feyenoord.nl

  

You must be logged in to post a comment Login