Nieuws

Houtman moet het na hartinfarct nog steeds rustig aandoen

on

Peter Houtman was donderdagavond aanwezig op het ABN AMRO World Tennis Tournament. De stadionspeaker en oud-spits van Feyenoord belandde bijna drie weken geleden in het ziekenhuis vanwege een hartinfarct. Hij sprak in Tennis Plaza uitgebreid over zijn gezondheid.

Tijdens een bezoek aan zijn zoon kreeg Houtman pijn aan zijn borst: “Ik dacht dat het weg zou trekken. Op een gegeven moment werd het zo hevig. Ik heb zelfs even op de stenen van de tuin van mijn zoon gelegen. Ik had het zo benauwd.” Zijn zoon sloeg vervolgens alarm. “Dat is achteraf maar goed ook. Toen lag ik in de ambulance.”

Het bleek een hartinfarct te zijn. “Daar sta je van te kijken. Zeker met mijn leefstijl verwacht je dat niet”, aldus Houtman, die nooit heeft gerookt en gedronken. Bovendien sportte de oud-spits van Feyenoord en Sparta nog steeds.

‘Wilde gelijk alweer naar bekerwedstrijd’

Een ader was dicht geslipt. “Het loopt altijd schade op. Dit kan gedeeltelijk natuurlijk genezen, maar dat hangt van de komende tijd af.”

De dokters zijn direct na de ziekenhuisopname heel streng voor Houtman: “Ik wilde eerlijk gezegd naar het stadion gaan voor de bekerwedstrijd tegen PSV, maar ik kreeg gelijk te horen dat ik de eerste wedstrijden uit mijn hoofd kon zetten.” Wanneer Houtman weer in De Kuip zit als stadionspeaker, weet hij nog niet.

Steun

Houtman voelt zich momenteel ‘best wel goed’. “Ik krijg van alle kanten mee dat ik het rustig aan moet doen.” Na de bekendmaking van zijn ziekenhuisopname kreeg hij vanuit heel Nederland steunbetuigingen. “Je probeert zoveel reacties te beantwoorden. Dat lukt niet altijd.”

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login