Nieuws

Houd zondag 1,5 meter afstand – je club rekent op jou!

on

Feyenoord roept alle supporters die aanstaande zondag naar De Kuip komen op om zich te houden aan de RIVM-regels en 1,5 meter afstand te houden. De club doet dit mede naar aanleiding van een waarschuwing vanuit de gemeente Rotterdam, nadat de regels tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Twente afgelopen zondag niet altijd door iedereen werden nageleefd.

De boodschap die Feyenoord heeft gekregen is duidelijk: Feyenoord en de supporters krijgen zondag een laatste kans. Wanneer het opnieuw mis gaat, dreigt het spelen van thuiswedstrijden met veel minder of zelfs helemaal zonder publiek. ‘Ik kan dit niet laten gaan, want we treden ook op tegen anderen die de coronamaatregelen niet naleven. Als dit nog een keer gebeurt, is het over en uit met supporters in De Kuip,’ zo zei burgemeester Aboutaleb deze week in de TV-uitzending bij Jinek.

Zondag tegen FC Twente ontstonden met name op de parterrevakken groeperingen. Om die reden ontvangen alle supporters met een kaart voor die vakken voor het duel met ADO Den Haag een brief, met het nadrukkelijke verzoek om 1,5 meter afstand te houden en de club te helpen.

Daarnaast doet John de Wolf persoonlijk een oproep aan het legioen. De assistent-trainer moet er, net als de selectie en de rest van de staf, niet aan denken om te spelen zonder aanwezigheid en steun van supporters. ‘We willen voor jullie blijven voetballen, niet in een leeg stadion!,’ zo klinkt het uit de mond van het clubicoon. Zijn ingesproken boodschap zie je in de videospeler.

Feyenoord doet er met een aantal extra maatregelen zelf alles aan om ervoor te zorgen dat de regels komende zondag wel door iedereen worden opgevolgd. Zo zet de club meer dan 400 stewards in, die supporters erop kunnen wijzen om voldoende afstand te houden en niet te zingen of schreeuwen. Wie de regels bewust overtreedt, loopt het risico dat zijn of haar kaart wordt geblokkeerd.

De club ziet zich genoodzaakt deze maatregelen te nemen, omdat er veel op het spel staat voor Feyenoord en de supporters. Thuis spelen in een leeg stadion wil niemand en is bovendien iets wat de club zich in financieel opzicht niet kan permitteren.

Houd je daarom aan de regels en maak er met elkaar op gepaste en verstandige wijze een mooie voetbalmiddag van. Je club rekent op jou!

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login