Nieuws

Horeca Valkenburg dicht om Feyenoordfans

on

De meeste cafés en andere horecagelegenheden in Valkenburg houden zaterdag de deuren dicht. De horeca besloot hiertoe uit angst voor ongeregeldheden rond de wedstrijd zondag tussen Roda JC en Feyenoord.

Dat maakte een woordvoerder van de Valkenburgse uitgaansgelegenheden bekend. Een deel van het Feyenoordlegioen is voor de wedstrijd nu al in Valkenburg.

De wedstrijd, die in Kerkrade wordt gespeeld, leidde de afgelopen jaren in Valkenburg steevast tot problemen. ‘Wat meestal begon als een gezellige middag, eindigde met vechtpartijen, vuurwerk, bedreigingen en vernielingen. Veelal aangejaagd door overmatig drank- en drugsgebruik’, aldus de horeca in een gezamenlijke verklaring.

De kroegen in Valkenburg sloten na overleg met de politie en burgemeester Martin Eurlings. Zondag willen ze weer open gaan. Eurlings liet na een gesprek met kroegbazen weten begrip te hebben voor de sluiting. Ook de politie heeft alle begrip, zei een woordvoerster van de burgemeester. Politie en gemeente hebben sluiting overigens niet geadviseerd.

De politie zal dit weekend ‘extra alert’ zijn en waar nodig snel ingrijpen. De horeca betreurt de sluiting, die hen ‘veel geld kost en niet past bij een gastvrij Valkenburg’. De uitbaters van de horecazaken beslissen zondag ieder voor zich hoe laat hun zaak weer opengaat. De voetbalwedstrijd in het Parkstad Limburg stadion in Kerkrade begint zondag om 12.30 uur.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login