Nieuws

Horeca overweegt sluiting uit angst voor Roma-fans

on

Horeca-ondernemers bij de Oude Haven in Rotterdam overwegen donderdag hun deuren te sluiten als supporters van AS Roma in groten getale naar het gebied komen. De kroegen zijn bang dat de Italiaanse fans wraak willen nemen voor de rellen vorige week in Rome.

“De wijkagent kwam dit weekend langs met de mededeling dat supporters hier in het uitgaansgebied verzamelen”, vertelt Hans Meijer namens de Ondernemersvereniging Oude Haven.

“De berichten liegen er niet om”, vertelt Peter Dammers van Dutch Maritime Pub. “Natuurlijk maken we ons zorgen. Ik wil gewoon goed geïnformeerd worden door de gemeente. Maar we hebben niets gehoord.”

Bij het gloednieuwe Café Kooning zijn ze druk bezig met klussen. Aanvankelijk wilden ze donderdag proefdraaien, maar ook deze zaak overweegt de deuren te sluiten. “Ze moeten ergens heen”, zegt eigenaar Frank Koning. “Maar zet ze dan op een parkeerplaats met dranghekken eromheen.”

Koninklijke Horeca Nederland is optimistischer over de komst van de Romeinen. “Dit hoort bij ondernemen in de grote stad”, vertelt Rober Willemsen. “Als er goed wordt samengewerkt met de politie, moeten we het in goede banen kunnen leiden.”

De harde kern van AS Roma maakt zich volgens de Romeinse politie op om naar Rotterdam te reizen. De politie in Rome vreest voor wraakacties van Italiaanse supporters na het optreden van Nederlandse hooligans in Rome vorige week. Dat heeft het Italiaanse persbureau ANSA maandagmiddag gemeld op gezag van bronnen die betrokken zijn bij het onderzoek.

Vorige week werden tientallen Feyenoorders opgepakt in Rome, omdat ze vernielingen hadden aangericht in de stad. Bij de beroemde Spaanse Trappen braken rellen los en werd onder meer een eeuwenoude fontein vernield.

Bron: Rijnmond.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login