Nieuws

Horeca Arnhem kijkt met angst uit naar komst Feyenoord-fans

on

Ondernemers op de Korenmarkt kijken met angst uit naar de mogelijke komst van honderden Feyenoord-fans naar Arnhem, op zondag 23 april. De supporters zijn van plan rond de wedstrijd tegen Vitesse een zogeheten ‘Pre Match Drinking Session’ te houden op het uitgaansplein.

.

,,Dat hebben we liever niet. Ik denk niet dat we op de Korenmarkt zitten te wachten op hordes Feyenoord-fans”, zegt voorzitter Liesbeth de Zoete van de Ondernemersvereniging Korenmarkt. ,,Honderden supporters bij elkaar zorgt voor spanningen en dat willen we niet. Ook niet voor de andere gasten, waarvoor de aanwezigheid van zoveel supporters zeer intimiderend kan zijn.”.

Terrassen weg

Dat de manager van club 5th Avenue al heeft aangekondigd de terrassen die dag ‘achter slot en grendel’ te zetten, begrijpt De Zoete goed. ,,Natuurlijk blijft het afwachten hoe de fans zich gaan gedragen, maar dat zij nu al overweegt de terrassen niet te plaatsen, zegt genoeg.’’

.

Kampioen

Vanwege ongeregeldheden op de tribunes tijdens de bekerwedstrijd tussen Vitesse en Feyenoord eerder dit jaar, is er beperkte kaartverkoop voor de wedstrijd in GelreDome op 23 april. Feyenoord kan die dag in theorie kampioen worden. Feyenoord-fans kondigden vervolgens dinsdagavond hun komst naar Arnhem aan. Een kleine duizend man heeft op Facebook al aangegeven naar de Korenmarkt te komen.

.

De Zoete vraagt zich af hoe Vitesse-fans reageren op de aanwezigheid van die honderden Feyenoorders op ‘hun’ Korenmarkt. ,,Dat kan heel vervelend worden, zeker als Feyenoord verliest.”

.

De rellen rond de Europa League-wedstrijd tegen Southampton, op 6 augustus 2015, liggen nog vers in het geheugen bij de horeca-ondernemers. Tientallen fans gingen op de vuist en gooiden daarbij onder meer met terrasmeubilair. De schade liep in de tienduizenden euro’s. ,,Dat willen we niet nog een keer”, zegt De Zoete, eigenares van café De Schoof op de Korenmarkt.

.

Volgens haar is destijds bewezen dat een grote groep supporters bij elkaar erg gezellig kan zijn, maar dat de sfeer ook snel kan omslaan. ,,Binnen enkele minuten escaleerde het. Dan kun je niets meer doen als horecabaas, alleen maar hopen dat ze jouw zaak met rust laten.”
.

Politie

De voorzitter van de Ondernemersvereniging Korenmarkt heeft nog geen contact gehad met de gemeente Arnhem of de politie. ,,Ik denk dat die ook niet zitten te wacht op de komst van al die Feyenoorders”’, aldus De Zoete.

.

Zij verwacht binnenkort een gesprek met de gemeente en de politie. ,,En dan denk ik dat daaruit komt dat dit niet toegelaten gaat worden.’’

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login