Nieuws

Honderden supporters reizen af naar Marbella

on

In de oefenwedstrijd tegen FC Basel wil Feyenoord morgen aantonen dat het elftal klaar is voor de horrorweek in Nederland met binnen één week drie loodzware uitwedstrijden tegen FC Utrecht, Ajax (beker) en ADO Den Haag. De Rotterdammers zullen aan de Spaanse kust worden gesteund door honderden supporters.
Voor het duel met FC Basel zal door de Spaanse organisatie op het zonovergoten Marbella Football Center voor het eerst entreegeld worden gevraagd. Het is min of meer een poging om een ultieme toeloop bij het duel te voorkomen. Het hoofdveld is nauwelijks berekend op een flinke toestroom van toeschouwers, maar de aanhang van Feyenoord is in groten getale op weg naar Marbella om plaats te nemen rond het veld.

‘Eigenlijk is dit veld te klein om oefenwedstrijden van Feyenoord op te laten spelen’, geeft manager supporterszaken Ton Strooband toe. De Rotterdammer arriveerde woensdag aan de Spaanse kust en zag tijdens de middagtraining van Ronald Koeman al een flink aantal supporters opduiken rond het veld.

‘En dat zullen er alleen maar meer worden voor de wedstrijd tegen FC Basel. Vorig jaar waren er ongeveer driehonderd, daar zal het nu niet bij blijven.’ Een schatting durft Strooband nauwelijks aan. Maar dat vanuit Nederland inmiddels zo’n beetje alle vliegtickets naar Málaga zijn verkocht, is inmiddels wel duidelijk.

‘Een ticket naar Málaga is betaalbaar, zeker in deze periode van het jaar’, zegt Strooband. ‘Ik heb nog geopperd om in het stadion van Marbella te spelen, daar kunnen een paar duizend toeschouwers in’, aldus Strooband. ‘Dat bleek geen optie. Er komen enkele honderden supporters naar dit complex, absoluut meer dan vorig jaar.’

Bron: Ad.nl

20140110-072829.jpg

You must be logged in to post a comment Login