Geen categorie

Hofland: ‘Ik vind dat Gio meer respect verdient’

on

Kevin Hofland neemt het woensdagavond met Fortuna Sittard op tegen het Feyenoord van zijn oude maatje Giovanni van Bronckhorst, met wie hij drie seizoenen samen in De Kuip speelde. De (op papier) assistent-trainer van de Limburgers vindt de kritiek van buitenaf op Van Bronckhorst niet terecht.

Gio haalde als Feyenoord-trainer vijf prijzen binnen en verdient daarvoor meer credits in de ogen van Hofland. “Het is en blijft Feyenoord, waar het nooit goed genoeg is. Daar heeft hij nu even mee te maken”, vertelt de oud-verdediger aan De Telegraaf. “Door al die prijzen zijn de verwachtingen omhooggegaan, maar je moet wel reëel zijn. (…) Gio heeft voor hetere vuren gestaan, maar ik vind dat hij respect verdient.”

Hofland en Van Bronckhorst bouwden tussen 2007 en 2010 een hechte band op in De Kuip. “Met Gio heb ik altijd al een goede klik gehad sinds onze tijd bij Feyenoord. Ik was reserve-aanvoerder en hij de aanvoerder, dan pak je veel dingen samen op.” Het contact tussen de twee is sindsdien altijd gebleven: toen Hofland een jaar geleden na het ontslag van Sunday Oliseh instapte bij Fortuna, vroeg hij advies aan Van Bronckhorst. “Ik heb me door een aantal mensen binnen en buiten de voetbalwereld een spiegel laten voorhouden en van adviezen laten voorzien. Daar was Gio er een van.”

Feyenoord en Fortuna Sittard gaan woensdagavond strijden om een plek in de halve finale van de KNVB Beker. De aftrap in Rotterdam-Zuid is om 20.45 uur.

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login