Feyenoordinbeeld

Hiërarchie bij Feyenoord is bepaald, wisselspelers moeten geduld hebben

on

De droomreeks van Feyenoord duurt maar voort. Morgen zal trainer Giovanni van Bronckhorst tegen Roda JC weer zijn vertrouwde formatie het veld in sturen. Wisselspelers, donderdag nog in actie in de beker, moeten geduld opbrengen.

.

Stel: Jan-Arie van der Heijden had tegen Manchester United en PSV, net als al die maanden daarvoor, anoniem op de reservebank van Feyenoord gezeten. En hij was net als bijvoorbeeld Marko Vejinovic, Michiel Kramer en Simon Gustafson donderdag voor het eerst van stal gehaald om FC Oss te verslaan in de eerste bekerronde. Dan waren vriend en vijand het er over eens geweest: die Van der Heijden, dat is geen speler voor de hoofdmacht van Feyenoord. Want wie als centrale verdediger medeverantwoordelijk is voor het feit dat FC Oss vijf levensgrote kansen krijgt in de Kuip, die heeft gefaald. Toch?

.

Maar Van der Heijden had toevallig net tegen Manchester United en PSV laten zien dat hij er weer staat, dat hij prima mee kan binnen het ontketende basisteam van Feyenoord. Iets wat Kramer, Gustafson, Vejinovic en Renato Tapia niet konden zeggen. Die spelers hebben na de zwakke vertoning tegen FC Oss voor het gevoel weer een stapje achteruit gezet in de hiërarchie. Van Bronckhorst gaf gisteren toe dat het elftal dat FC Oss versloeg geen indruk op hem heeft gemaakt. ,,Maar jongens die al die weken basisspeler waren, hebben ook niet goed gespeeld”, wenste de coach niet alleen te wijzen naar de categorie Kramer-Vejinovic-Gustafson. 

.

Michiel Kramer speelde matig, maar kreeg tegen FC Oss wel twee assists en een fortuinlijk doelpunt op zijn naam. Gevraagd naar zijn bijrol is de spits zoals gewoonlijk eerlijk. ,,Het is voor mij echt een heel moeilijke situatie”, zegt Kramer. ,,Mijn laatste officiële optreden als basisspeler was tegen FC Utrecht, de bekerfinale. En dan nu tegen FC Oss. Het is gewoon zo lastig om toe te moeten kijken. Ik had het idee dat ik vorig seizoen wel iets had laten zien. Maar ja, het elftal staat nu, het gaat goed met Feyenoord, dus wat heb ik te zeggen? Helemaal niets.” 

.

Daar heeft de aanvaller, die door de komst van de Deense international Nicolai Jørgensen uit beeld is verdwenen, een punt. Feyenoord heeft al weken de winnende formule in handen, dus waarom zou Van Bronckhorst gaan wisselen?

.

,,Je weet hoe de situatie gaat worden als er voor behoorlijk wat centjes een andere spits wordt gehaald”, zegt Kramer. ,,Dan moet je geduld hebben. Ik ben eerlijk: daar heb ik echt wel moeite mee. En die keer dat ik tegen Heracles uit één minuut mocht invallen, dat voelde echt als een pijnlijk moment. Maar het is absoluut niet zo dat ik op de winterstop zit te wachten. Helemaal niet, ik wil helemaal niet weg bij Feyenoord. Ik wil kampioen worden met deze club.” 

.

Kramer moet wachten tot Feyenoord écht een keer iets moet forceren. Dat hij als messcherpe invaller een keer het verschil kan maken. Die situatie deed zich dit seizoen nog niet voor. Heeft hij dan met het moeizame optreden tegen FC Oss weer wat krediet verspeeld? ,,Ach, tegen Oss had ik alleen maar iets te verliezen. Dat zijn klotewedstrijden om te spelen. Scoor je drie keer, dan zegt iedereen ‘ach, het was maar FC Oss’. En loopt het niet, dan zeggen ze: zie je nou wel? Ik draai er niet omheen: uit wedstrijden met het tweede elftal haal ik geen enkele voldoening. Het gaat erom wat ik bij het eerste elftal laat zien.” 

.

Ondanks zijn bijrol blijft Kramer optimistisch. ,,Ik hoorde Pierre van Hooijdonk zich laatst op televisie openlijk afvragen hoe sterk de bank van Feyenoord eigenlijk is. Maar kijk eens hoe Jan-Arie van der Heijden zijn kans heeft gepakt. Dat kunnen Vejinovic, Tapia, Gustafson en ik ook. Op de bank van Feyenoord zit gewoon kwaliteit. En dat wil ik laten zien, want het doel is kampioen worden met deze club.”

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login