Nieuws

Het seizoen van de keepers

on

In de officiële wedstrijden die Feyenoord dit seizoen speelde, deed Giovanni van Bronckhorst een beroep op in totaal drie keepers. Eerste keeper Brad Jones keepte veruit de meeste duels, Kenneth Vermeer toonde zich een prima vervanger als het moest en het legioen maakte voor het eerst kennis met het grote talent Justin Bijlow.

De pas 20-jarige en zelf opgeleide Bijlow verdedigde het doel in de eerste en twee laatste competitiewedstrijden. Met name op de slotdag in Heerenveen maakte hij indruk, door in de slotfase een penalty te stoppen.

Jones piekte al vroeg in het seizoen. De Australiër, die grote kans maakt om met het nationale team mee te gaan naar het WK in Rusland, had een groot aandeel in de winst van de Johan Cruijff Schaal op 5 augustus. In de beslissende penaltyreeks pakte hij twee strafschoppen van tegenstander Vitesse.

In de eerste helft van het seizoen maakte ook Kenneth Vermeer nog deel uit van de eerste selectie. De doelman, die na de winterstop werd verhuurd aan Club Brugge, keepte onder meer in de Champions League-wedstrijd thuis tegen SSC Napoli en had zodoende een aandeel in een van de mooiste overwinningen van dit seizoen.

De beste momenten van onze keepers van dit seizoen zie je in de videospeler.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login