Nieuws

Het Kuipplan dat de eindstreep niet haalde

on

Stadionbouwer BAM was ruim tien maanden in de weer met zijn plan om de Kuip in Rotterdam-Zuid drastisch te vernieuwen. Het moest een hypermoderne voetbaltempel worden voor 70.000 toeschouwers, waarbij het oude monumentale stadion in ere werd gehouden. Een inkijkje in het stadionplan dat in februari verscheen, maar de eindstreep niet haalde.

Ontwerp één sneuvelde al vorige zomer: te futuristisch, te ingewikkeld, on-Rotterdams. Maar samen met architect Rein Jansma zette BAM een nieuwe versie op papier, waarbij het bestaande complex veel beter tot zijn recht kwam. Met véél glas in de puien en er bovenop een subtiel membraandak, stond die goeie ouwe Kuip als het ware in de etalage op Zuid. 

Impressies
Ofschoon het nooit tot een eindontwerp kwam – Feyenoord en BAM braken begin deze week – werden de afgelopen maanden impressies geproduceerd van De Nieuwe Kuip, zoals het Feyenoord Founders Consortium (BAM, AM en Siemens) het project noemde. Hoewel het ‘slechts schetsmatige weergaven van het plan’ waren, geven ze toch een aardige indruk waar BAM op afkoerste. 

,,De kracht van dit plan zit in de eenvoud,” meldt het FFC. ,,Alle functies onder de tribunes, alles onder één dak. Herkenbaar en Rotterdams, klaar voor de toekomst. Een nieuw stadion met behoud van de magie van de Kuip.” 

Inkijkje

Een inkijkje in het stadionplan dat vorige maand het levenslicht zag, maar de eindstreep niet haalde. Morgen in de papieren versie van het AD Rotterdams Dagbladeen reconstructie van het debacle met de BAM-Kuip.

Bron: Ad.nl

Foto: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login