Nieuws

Het jaar van de waarheid voor nieuw stadion Feyenoord begint vol irritaties

on

De gemeenteraad van Rotterdam moet dit jaar besluiten over deelname aan het nieuw te bouwen stadion aan de Maas. Een beslissing van €135 mln. Maar bij de raadsleden zit veel wrevel over de relatie met de initiatiefnemers, dit meldt het Financieel Dagblad op hun site.

Dit jaar moet de gemeente beslissen of ze €40 mln steekt in het aandelenkapitaal van het in totaal €440 mln kostende nieuwe stadion. Bovendien moet de stad €60 mln investeren in de aankoop van de grond onder het stadion en €35 mln steken in de infrastructuur. Zonder die bijdragen komt het stadion er niet.

‘Het wordt een spannende periode’, zegt Dennis Tak, raadslid voor de PvdA in Rotterdam. Tak en collega-raadsleden zien dat er nog veel onduidelijkheden en onzekerheden zijn. Ook hij ergert zich aan ‘de communicatie door Feyenoord en Stadion Feijenoord’. Andere raadsleden spreken over ’te veel ruis op de lijn’.

Het FD: “Als het stadion er niet komt, ligt er geen plan B aldus de initiatiefnemers. Of de projectontwikkelaars dan nog steeds hotels, winkels en sportvoorzieningen gaan bouwen is nog maar de vraag. Bovendien moeten er dan plannen worden gemaakt om De Kuip te renoveren, want het huidige stadion van Feyenoord is hard toe aan een flinke opknapbeurt.

In dit scenario moeten Stadion Feijenoord en voetbalclub Feyenoord ook een financieel offer brengen. Want dan moeten zij het krediet van €17 mln terugbetalen dat Goldman Sachs heeft verstrekt voor de ontwikkeling van het stadion. En dan is er nog de reputatieschade: het zou de derde keer zijn dat er een stadionplan sneuvelt in Rotterdam. Dan blijft het opnieuw bij woorden en geen daden

Het hele artikel is HIER te lezen

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login