Nieuws

Het is te gevaarlijk in Kiev!

on

Gisteren besloot de UEFA dat de uitwedstrijd van Feyenoord tegen FC Zorya Luhansk volgende week donderdag in Kiev gespeeld moet worden. Met de nadruk op moet.

Volgens de Europese voetbalbond is het er immers veilig genoeg om er te spelen. Dat er af en toe een bom ontploft in het centrum van Kiev, notabene op minder dan 500 meter van het stadion waar Feyenoord het Europa League-duel moet afwerken, is allemaal volkomen normaal. Wij vragen ons serieus af of deze organisatie wel het beste voor heeft met clubs en supporters.
Dat een andere sportorganisatie er heel anders over denkt, is het statement wat de International Tennis Federation vandaag naar buiten heeft gebracht. Van 12 tot 14 september zou het Belgische tennisteam voor de Davis Cup in Kiev tegen het gastland spelen. Na een protest van de Belgen (die er kost wat kost niet heen wilden) heeft de ITF besloten om het duel te verplaatsten naar neutraal terrein. Een wijs besluit, dat een voorbeeld zou moeten zijn voor de hypocriete voetbalbond.
Wij roepen Feyenoord bij deze dan ook op om nogmaals in beroep te gaan tegen de idiote beslissing van de voetbalorganisatie uit Zwitserland. Er niet spelen is echt de enige mogelijkheid. Als een sportorganisatie, die het beste voor heeft met haar sporters en fans’, besluit dat het ‘not done’ is om naar Kiev af te reizen. Wie denken ze bij de UEFA dan eigenlijk wel wie ze zijn?
De veiligheid van spelers en supporters staat voorop en we herhalen wat de ITF vandaag zei:
Het is te gevaarlijk in Kiev!

Bron: Lunaticnews.nl

IMG_5296.PNG

You must be logged in to post a comment Login