Nieuws

Het eigen nest bevuil je niet!

on

Afgelopen zondag voor en na de wedstrijd van Feyenoord N.V. hing er weer een geweldig sfeertje op Varkenoord. Gezelligheid, drukte, vuurwerk… zoals we inmiddels gewend zijn: de sfeer waarvan we zijn gaan houden. Waarvoor we naar Varkenoord komen elke thuiswedstrijd om te genieten van ons bakkie leut, in het gezelschap van onze kameraden. Varkenoord: Home of Feyenoord. Om het zo maar te stellen.

Helaas ontkomen we er niet aan toch (weer) een flinke kanttekening te moeten plaatsen bij dit altijd gezellige PMDS-festijn. Afgelopen zondag is er (wederom) een enorme hoeveelheid glas aangetroffen op Varkenoord. Er is verder weinig mis met het glas ansich, maar meer met het feit dat het glaswerk -aldanniet onbedoeld- kapot geschopt en gegooid wordt. Deze keer was zelfs het kinderspeelveldje slachtoffer geworden van vele kapotte flessen en glazen. Naast het vele glaswerk is er ook veel schade aangericht aan het hoofdveld van Varkenoord door vuurwerk, treurige kers op de taart was een reclamebord dat uit zijn voegen is geblazen.

Natuurlijk moeten we altijd lachen om teksten als ‘ze gooien allemaal bommetjes, ‘k ben helemaal doof’ en zijn wij alles behalve vies van het gebruik van vuurwerk… toch zijn wij nog meer van mening dat je, je eigen nest niet bevuilt. Wellicht ten overvloede, maar zeker wel voor de allerlaatste keer: GEEN VUURWERK OP HET VELD! VUURWERK IS NIET OM DINGEN TE SLOPEN! EN LAAT JE GLASWERK THUIS! Giet het over in plastic flessen of weten wij veel wat, maar geen glaswerk mee = sowieso geen opengesneden kinderhandjes!

We kunnen veel maken op Varkenoord met z’n allen. De vrijwilligers en beheerders op Varkenoord zijn allemaal echte volbloed Feyenoorders, maar ook daar zal eens de maat vol zijn! Voor een laatste maal dus: Maak geen misbruik van hetgeen je is gegeven en geschonken… we zitten niet te wachten op een regime zoals in het stadion van toepassing is waar niets meer kan of mag. Geloof ons als wij zeggen dat de gemeente maar wat graag de poorten van Varkenoord wil sluiten op wedstrijddagen. Dat moeten wij ze toch niet gunnen?

Bron: feijenoordcasuals.nl

You must be logged in to post a comment Login