Geen categorie

Hertog is geslaag voor cursus Coach Betaald Voetbal

on

Damien Hertog is geslaagd voor de cursus Coach Betaald Voetbal van de KNVB. Het huidige hoofd van Feyenoord Academy, die volgend seizoen weer trainer is van Feyenoord Onder 19, heeft daardoor in de toekomst de bevoegdheid om als hoofdtrainer aan de slag te gaan bij een betaald voetbalorganisatie. Na de zomer zal hij zijn diploma Coach Betaald Voetbal (UEFA Pro) uitgereikt krijgen.Hertog en zijn medecursisten (waaronder oud-Feyenoordspeler Rob Maas en ex-international Mark van Bommel) volgden het afgelopen jaar diverse bijeenkomsten en voerden verschillende stageopdrachten uit bij betaald voetbalorganisaties. Zo keek Hertog enkele dagen in de keuken bij Europese topclub Bayern München. Zijn examen legde hij af bij Feyenoord 1, waarvoor hij een training verzorgde.
‘Het was een druk jaar, zeker in combinatie met mijn functie als hoofd Feyenoord Academy, maar ik ben blij dat ik de cursus succesvol heb afgerond’, reageert Hertog. ‘Ik ben erg dankbaar voor de gelegenheid die Feyenoord me heeft geboden en de betrokkenheid die de club gedurende het traject heeft getoond. Dankzij deze cursus heb ik me verder kunnen ontwikkelen als trainer. Ik heb nieuwe ideeën opgedaan en veel geleerd. Ik kijk er enorm naar uit om volgend seizoen met de talentvolle groep van Feyenoord Onder 19 aan de slag te gaan en weer zelfstandig een team onder mijn hoede te hebben.’
Begin maart werd bekend dat Hertog terugkeert naar het veld, omdat hij ‘het dagelijks werken met een eigen groep jonge gasten echt begon te missen’. Richard Grootscholten volgt hem op als hoofd Feyenoord Academy. 

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login