Feyenoordinbeeld

Heracles wil sprookje van vorig seizoen evenaren 

on

Feyenoord gaat zondag (aftrap 16:45 uur) op bezoek bij Heracles Almelo, dat voorafgaand aan de derde speelronde op een zesde plaats staat. Die klassering behaalde de ploeg uit Overijssel vorig seizoen na 34 speelronden. En omdat de mannen van trainer John Stegeman vervolgens ook nog eens de play-offs wonnen, mochten ze voor het eerst in de geschiedenis Europa in.
.

Europees avontuur van korte duur

Het Europese avontuur van de Heraclieden duurde welgeteld twee keer negentig minuten. In de derde kwalificatieronde van de Europa League was het Portugese Arouca over twee duels te sterk. In Almelo speelde Heracles eind juli onfortuinlijk met 1-1 gelijk, waarna de wedstrijd in Portugal een week later in 0-0 eindigde. Het Portugese uitdoelpunt in het Polman Stadion kostte Heracles dus de kop.

.

Goede seizoenstart

Van invloed op de start van de Eredivisie was de Europese uitschakeling niet. Drie dagen na het debacle in Portugal opende Heracles de competitie met een gelijkspel (1-1) bij Roda JC Kerkrade. Afgelopen weekend werd de eerste thuiswedstrijd omgezet in een overwinning: Willem II werd met 3-1 aan de kant gezet.

.

Goalgetter Gladon

Man van de wedstrijd tegen de Tilburgers was Paul Gladon, die twee keer het wist te vinden. De spits, opvolger van de naar AZ vertrokken Wout Weghorst, kreeg daarna nog twee uitgelezen mogelijkheden om te scoren. Binnen een minuut mocht Gladon twee strafschoppen nemen, maar hij miste ze allebei. Op dat moment was de stand al 3-1, dus de overwinning van Heracles kwam niet meer in gevaar.

.

Versterkingen

De eerste goal tegen Willem II werd gemaakt door Iliass Bel Hassani, die ondanks de interesse van diverse buitenlandse clubs, nog altijd in Almelo onder contract staat. Mogelijk speculerend op diens vertrek haalde de club deze week Lerin Duarte binnen, die zijn contract bij Ajax liet ontbinden. Eerder deze zomer werden onder meer de buitenspelers Brandley Kuwas en Daryl van Miegehm weggehaald bij Excelsior en werd Robin Pröpper overgenomen van het gedegradeerde De Graafschap. Niemand van hen had echter een basisplaats tegen Willem II. Voorlopig lijkt Stegeman het vertrouwen te geven aan de ploeg waarmee hij vorig jaar zo goed presteerdee en waarmee hij dit seizoen dat sprookje hoopt te evenaren. 

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login