Nieuws

Heracles: ‘Tot eind van het seizoen geen uitsupporters welkom’

on

In overleg met en geaccordeerd door de gemeente Almelo neemt Heracles Almelo tijdelijk extra beheersmaatregelen tijdens wedstrijden.

De club gaat ook de constructie van de betonnen tribune-elementen van de onderste ring van Erve Asito verstevigen. Deze beslissingen komen voort uit de opdracht die Heracles Almelo na het incident in oktober 2021 in het Goffertstadion in Nijmegen heeft gegeven voor een onafhankelijk technisch onderzoek naar de constructieve veiligheid van Erve Asito.

De afgelopen maanden is het stadion grondig onderzocht en uit de eerste resultaten is voortgekomen dat de tribune-elementen uit de onderste ring, inclusief de staantribune, in orde zijn, maar in de meest extreme gevallen niet meer aan de hedendaagse normen voldoen. De club gaat daarom op basis van de adviezen van ingenieursbureau Royal HaskoningDHV deze elementen constructief verstevigen, zodat ze ook in de meest extreme gevallen aan de huidige criteria voldoen.

Bestuur en directie verwachten dat deze verstevigingen komende zomer gerealiseerd zijn. In overleg met de gemeente Almelo gelden tot die tijd bij wedstrijden extra beheersmaatregelen om verantwoord te kunnen genieten van het stadionbezoek.

Afgelopen weekend stond op de officiële site van Heracles onderstaande tekst te lezen. Het lijkt erop ook het uitvak op zondag 10’april tijdens Heracles – Feyenoord leeg zal blijven.

Bron: Heracles.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply