Nieuws

Heracles heeft sinds 7 december niet meer gewonnen

on

Het rommelt bij Heracles. De ploeg van trainer John Stegeman pakte in de eerste vijf wedstrijden van dit kalenderjaar pas één schamel punt, terwijl het elftal inmiddels al sinds 7 december van vorig jaar wacht op een overwinning. Het gevolg is dat Heracles is gezakt naar de degradatiezone en nog slechts vijf punten voorsprong heeft op hekkensluiter FC Dordrecht.

Dat Heracles een moeilijk jaar tegemoet zou gaan, werd al vroeg in het seizoen duidelijk. Nadat de eerste vier competitiewedstrijden op rij waren verloren, werd trainer Jan de Jonge ontslagen. Zijn opvolger kwam uit de eigen geledingen, want Stegeman werd van assistent-trainer gepromoveerd tot hoofdcoach.

Hoewel ook Stegeman een lastige start kende met nederlagen tegen achtereenvolgens Ajax, FC Twente en PEC Zwolle, begonnen vanaf de 6-1 overwinning op NAC Breda begin oktober de punten langzaam maar zeker binnen te stromen. Met name in november en december presteerde de ploeg uitstekend, met zeges op ADO Den Haag, sc Heerenveen en FC Utrecht.

De driepunter in de Domstad bleek desondanks direct de laatste overwinning tot dusver. Daarmee is duidelijk dat Stegeman dit seizoen nog een forse opgave wacht om zijn ploeg in de Eredivisie te houden. Heracles-directeur Nico-Jan Hoogma sprak eerder deze week in elk geval het vertrouwen uit dat Stegeman in zijn ogen de juiste man is om die klus te klaren.

Stegeman zelf heeft ondertussen nog genoeg andere zaken aan zijn hoofd. Zo zette hij deze week Oussama Tannane voor de tweede keer uit zijn selectie, na een incident op de training. Ook liet de trainer weten dat keeper Dennis Telgenkamp met ingang van het duel met Feyenoord zijn basisplaats gaat verliezen aan Bram Castro. Het zijn signalen dat er voor Stegeman en Heracles in de laatste twaalf wedstrijden van het seizoen maar één ding telt: rechtstreekse handhaving.

Bron: Feyenoord.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login