Nieuws

Henk Fraser: ‘Ik bekijk alles van dag tot dag’

on

Feyenoord brengt zondag voor de tweede keer in drie maanden een bezoek aan het Arnhemse GelreDome. De laatste confrontatie met Vitesse eindigde in een teleurstelling: de kwartfinale van de KNVB Beker ging met 2-0 verloren. De Arnhemmers stootten vervolgens door naar de eindstrijd tegen AZ, die voor volgende week zondag (30 april) op het programma staat. Daardoor hinkt Vitesse voor het duel met Feyenoord mogelijk op twee gedachten.

.

Spagaat

Laat Vitesse het duel met Feyenoord lopen of niet, was de vraag die vele media en voetbalvolgers deze week bezighield. Trainer Henk Fraser is toch een oud-speler van Feyenoord? En waarom zou hij niet zijn beste spelers sparen voor de bekerfinale? Fraser werd vooral moe van de verhalen over de spagaat waarin zijn ploeg zou zitten. ‘Natuurlijk noemt iedereen de bekerfinale in één adem met Vitesse, maar voor mij is dat vooralsnog geen issue. Dat gaat ook vrij gemakkelijk hoor, ik bekijk alles van dag tot dag,’ verzuchtte Fraser vrijdag nog maar eens.   

.

Van Wolfswinkel geschorst

Wie er zondag in ieder geval niet bij is, is Ricky van Wolfswinkel. De topscorer (achttien goals) pakte vorig weekend diep in blessuretijd een gele kaart in de wedstrijd tegen Excelsior (1-0 verlies) en is daardoor geschorst. Volgens Van Wolfswinkel – die zondag waarschijnlijk wordt vervangen door de Chinees Yuning Zhang – kwam de kaart voort uit frustratie, vooral ingegeven doordat Vitesse er tegen Excelsior er niet aan te pas kwam.

.

Vijfde plaats

Door de nederlaag op Woudestein liep Vitesse daarnaast averij op in de strijd om de vierde plaats. De vijfde plaats lijkt daarom nog de hoogst haalbare positie voor de Arnhemmers, al hopen zij uiteraard dat de eindklassering in de Eredivisie er na de bekerfinale niet zoveel meer toe doet. Mocht Vitesse de finale winnen van AZ, dan plaatst de club zich namelijk automatisch voor de groepsfase van de Europa League, iets wat sinds het seizoen 2002-2003 niet meer gelukt is. 

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login