Nieuws

Hectische tijden voor Martin van Geel

on

Voor technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord zijn het hectische transfertijden. Binnen 4 dagen heeft de topman van de Rotterdamse club drie grote ‘deals’ afgehandeld. Vandaag werd de overstap van verdediger Bruno Martins Indi naar FC Porto afgerond. De 22-jarige international tekent bij de Portugese topclub een contract voor 4 jaar.

Verdediger Daryl Janmaat onderging vandaag een medische keuring bij Newcastle United. De bijna 25-jarige international ondertekent een contract voor 6 jaar bij de Engelse club van zijn landgenoten Tim Krul, Siem de Jong en Vurnon Anita. Newcastle zal het nieuws over Janmaat morgen officieel naar buiten brengen, zo is de verwachting.

Feyenoord maakte afgelopen zaterdag al de verkoop bekend van aanvalsleider Graziano Pellè aan Southampton, de nieuwe club van oud-trainer Ronald Koeman. Met de transfer van de drie vaste en gewaardeerde krachten is een totale opbrengst van ruim 20 miljoen euro gemoeid. Daardoor kan Feyenoord, dat vorig seizoen nog over een negatief eigen vermogen van 6 miljoen euro beschikte, schuldenvrij aan het nieuwe seizoen beginnen.

Van Geel mag naar verluidt ongeveer een derde van alle transferopbrengsten aan versterkingen besteden. De transfervrije verdediger Khalid Boulahrouz (32) is inmiddels vastgelegd. Feyenoord hoopt ook Bas Dost als vervanger van Pellè naar De Kuip te kunnen lokken, mogelijk eerst op huurbasis. De besprekingen met VfL Wolfsburg, dat de voormalige topscorer van de eredivisie het liefst wil verkopen, hebben echter nog niet tot een akkoord geleid. Enige haast is geboden aangezien Feyenoord al eind deze maand in de voorronde van de Champions League uitkomt.

Met het vertrek van Pellè, Martins Indi en Janmaat lijkt de uittocht uit De Kuip na het WK in Brazilië nog niet voorbij. Mogelijk kiezen ook de internationals Stefan de Vrij en Jordy Clasie op korte termijn nog voor een lucratief avontuur in het buitenland.

Feyenoord mag dan in sportief opzicht momenteel verzwakt zijn, financieel gezien is het heel lang geleden dat de volksclub er zo goed voor stond. In 2006 stond de Rotterdammers nog voor ruim 35 miljoen euro in het rood.

Bron: Ad.nl

20140715-214727-78447313.jpg

You must be logged in to post a comment Login