Nieuws

HARDE LES VOOR FEYENOORD BIJ RENTREE IN CHAMPIONS LEAGUE

on

Feyenoord is er niet in geslaagd om in de eerste Champions League-wedstrijd sinds vijftien jaar te stunten. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst leerde een harde les tegen een ijzersterk en effectief Manchester City, dat met 0-4 won in De Kuip.

De ambitie van Feyenoord om bij de terugkeer in de Champions League direct een stunt van formaat uit te halen, kon al na tien minuten de prullenbak in. Op dat moment keek de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst al tegen een 0-2 achterstand aan door treffers van John Stones en Sergio Agüero. De kopbal van eerstgenoemde kon na anderhalve minuut niet op de lijn gekeerd worden door Tonny Vilhena, terwijl Agüero niet veel later liet zien hoe een spits van wereldklasse een voorzet doeltreffend afrondt vanuit een lastige hoek.

Als mogelijke redenen voor de matige start konden de spanning of de gekozen strijdwijze van Van Bronckhorst (een 4-3-3 systeem, met basisplaatsen voor onder meer Jeremiah St. Juste, Sofyan Amrabat en Michiel Kramer) aangevoerd worden, maar waarschijnlijker is dat het grote kwaliteitsverschil de belangrijkste oorzaak was van de vroege achterstand. City, dat momenteel over de duurste voetbalploeg ter wereld beschikt, verscheen met de sterkste samenstelling in De Kuip, daarmee de ambitie onderstrepend dat het dit seizoen de Champions League wil winnen.

Juist nadat Feyenoord na een minuut of twintig een beetje de schroom van zich af had gegooid – resulterend in schietkansen voor Steven Berghuis (in handen keeper) en Michiel Kramer (zijnet) – viel de derde Engelse treffer. Gabriel Jesus kon na 25 minuten vrij intikken nadat Brad Jones een schot van Fernandinho nog had weten te keren.

Dat Feyenoord al vroeg kansloos was, was niet alleen voor de spelers – allen debuterend op dit niveau – een flinke domper, maar ook voor de supporters. Sinds het behaalde kampioenschap had het legioen uitgekeken naar de rentree in de Champions League, wat te merken was aan de sfeer in het stadion. Niet alleen vooraf, maar gedurende de hele wedstrijd bleven de supporters achter de ploeg staan, als bewijs dat ze niet vergeten zijn hoeveel momenten de spelers hen de afgelopen jaren gegeven hebben.

Een mooi moment in de vorm van een goal zat er woensdagavond niet in voor Feyenoord. Aan de inzet lag dat zeker niet, maar de ploeg kon voetballend te weinig brengen om City-doelman Ederson echt te testen. Kreeg één van de Feyenoorders eindelijk eens een schietkans, dan zat er altijd wel weer een Engels been tussen om het schot te blokken. City toonde zich een stuk effectiever, want Stones kopte ruim een uur zijn tweede goal binnen en bepaalde zo de eindstand op 0-4.

Zo werd het voor Feyenoord een avond om snel te vergeten en richting de belangrijke competitiewedstrijd van zondag tegen PSV te gaan werken, al zal Dylan Vente de datum 13 september 2017 voor altijd onthouden. De 18-jarige spits mocht twintig minuten voor tijd invallen voor Michiel Kramer en maakte daarmee zijn debuut in Feyenoord 1.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login