Nieuws

HANS KRAAY SENIOR (81) OVERLEDEN

on

Feyenoord heeft met droefenis kennis genomen van het overlijden van Hans Kraay senior. De voormalig speler, trainer en technisch directeur van de club overleed vrijdagmiddag op 81-jarige leeftijd.

Kraay werd in 1936 geboren in Utrecht, waar hij bij DOS zijn carrière als voetballer begon. In 1961 maakte hij de overstap van DOS naar Feyenoord. Als ijzersterke en bikkelharde verdediger vierde hij mooie successen in Rotterdam-Zuid. Zo werd hij met de club landskampioen in 1962 en won hij de KNVB Beker in 1965. Ook maakte Kraay deel uit van het team dat in 1963 tot de halve finales van de Europacup I reikte.

M

In totaal speelde achtvoudig international Kraay (staand, meest rechts, op onderstaande foto) tussen 1961 en 1968 192 wedstrijden in het shirt van Feyenoord. Daarin maakte hij twee doelpunten.

Na zijn carrière als speler was Kraay nog in twee andere hoedanigheden aan de club verbonden. In het seizoen 1982-1983 was hij trainer van Feyenoord, terwijl hij in het seizoen 1988-1989 als technisch directeur aan de club verbonden was. Later werkte hij als sportcommentator en analyticus voor onder meer de NOS.

Feyenoord wenst alle nabestaanden veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies. Feyenoord zal vanwege het overlijden van Hans Kraay senior zaterdagavond met rouwbanden spelen in de uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade.

You must be logged in to post a comment Login