Nieuws

Hand in hand kameraden, tot donderdag in De Kuip!

on

Feyenoord is nog één horde verwijderd van de groepsfase van de Europa League. Het nemen van deze laatste horde is iets dat de club, spelers en staf graag samen met het legioen willen realiseren. Te beginnen aanstaande donderdag, als in De Kuip de eerste wedstrijd van het tweeluik met Hapoel Beer Sheva op het programma staat.

Met als doel een bijzondere Europese avond met goede afloop te beleven, zoals in de vorige ronde tegen Dinamo Tbilisi mede dankzij de steun vanaf de tribunes het geval was, informeert Feyenoord alle bezoekers graag over enkele zaken die donderdag in en rondom het stadion van toepassing zijn.

Mis niets van de wedstrijd!
Het team van trainer Jaap Stam kan vanaf de eerste minuut alle steun van de supporters goed gebruiken. Kom daarom op tijd richting het stadion, zodat je voor de aftrap binnen bent en de spelers de maximale support kan geven. De poorten van het stadion gaan om 18:00 uur open (anderhalf uur voor de aftrap). De poorten aan de Olympiazijde gaan nog een uur eerder open. Hier kan je vanaf 17:00 uur voor eten en drinken terecht bij De Vereeniging.

Houd de trappen en vluchtwegen vrij
Om veiligheidsredenen dienen alle trappen van de op- en uitgangen in het stadion vrij te zijn van publiek. Veiligheidsmedewerkers van Feyenoord zullen mensen die zich op dergelijke locaties bevinden verzoeken om deze te verlaten. Je bent verplicht om hier gehoor aan te geven.

Rail seats
Tijdens Europese wedstrijden worden de rail seats op Vak S uitgeklapt en als zitplaats beschouwd. Het is volgens de reglementen van de UEFA namelijk niet toegestaan staanvakken te gebruiken bij Europese wedstrijden.

Spreekkoren
Feyenoord hoopt dat De Kuip donderdag net zo kolkt als tegen Dinamo Tbilisi. Doe dit door het elftal (vocaal) op positieve wijze te steunen, bijvoorbeeld met onze vele mooie clubliederen. De club verzoekt alle bezoekers zich te onthouden van kwetsende, discriminerende en/of racistische spreekkoren. Iedereen moet zich bij Feyenoord welkom voelen, ongeacht zijn of haar religie, nationaliteit, geaardheid of huidskleur.

Vuurwerk ten strengste verboden
Feyenoord doet daarnaast een dringend beroep op alle supporters om geen vuurwerk (zoals fakkels, rookpotten en knalvuurwerk) mee te nemen naar De Kuip. Behalve de mogelijke financiële- en imagoschade voor de club, brengt het afsteken van vuurwerk ook grote veiligheids- en gezondheidsrisico’s met zich mee en kan het zorgen voor levensgevaarlijke situaties voor je medesupporters. Daar komt bij dat je hier een stadionverbod voor kan krijgen, wat betekent dat je lange tijd geen wedstrijden van Feyenoord mag bezoeken…

De UEFA is scherp op het naleven van de regels en de straffen van de Europese voetbalbond zijn erg streng. De club zet donderdagavond ter ondersteuning van de fouillering vuurwerkhonden in. Dit om te voorkomen dat er toch vuurwerk mee naar binnen wordt genomen. Breng jezelf, je medesupporters en de club geen onnodige schade toe!

Feyenoord rekent op begrip, medewerking en de maximale support voor het team. Hand in hand kameraden, tot donderdag in De Kuip!

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login