Nieuws

Hamer: ‘Trots op Feyenoord, maar niet op hoe ze met mij zijn omgegaan’

on

Gustavo Hamer hoopt dit seizoen bij PEC Zwolle meer aan spelen toe te komen in de Eredivisie. Vorig seizoen speelde de middenvelder op huurbasis voor FC Dordrecht, daarvoor slaagde hij er niet in door te breken bij Feyenoord..

Hamer is bij PEC gehaald als vervanger van Ryan Thomas, die naar PSV vertrok. Toen hij bij PEC arriveerde, was de Nieuw-Zeelander er echter nog. “Ik heb de eerste weken vooral gebruikt om naar hem te kijken en van hem te leren. Je verdient niet zomaar een toptransfer naar PSV. Hij is hét bewijs dat je in Zwolle uit kunt groeien tot een topspeler. Ik kies dan ook bewust de Ryan Thomas-route”, stelt hij in gesprek met Voetbal International.

Daarmee wil Hamer niet zeggen dat Feyenoord geen mooie club is. “Ik ben heel trots op de club, maar niet op hoe ze met mij zijn omgegaan. Nadat ik de overstap had gemaakt vanuit de jeugd, heeft geen enkele trainer mij nog aangesproken op wat ik anders of beter kon doen. Dat zat mij persoonlijk erg dwars, net als mijn ontwikkeling”

Voor Hamer was het breekpunt de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal van vorig seizoen. “Ik wist al dat ik verhuurd zou worden aan FC Dordrecht, maar ik mocht nog niet weg. Bart kon niet spelen, ik was de stand-in van Kevin Diks. Met nog een kwartier te spelen ging Kevin naar de kant. De trainer bracht Sofyan Amrabat. Dat was voor mij het zoveelste signaal”, vertelt hij. Ook tijdens zijn periode bij Dordrecht was er maar één keer contact met de club. “Ik vroeg wat ik moest doen om nog beter te worden. Minuten maken, was het enige antwoord dat ik kreeg.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login