Nieuws

Hahn zal na medische keuring voor drie jaar tekenen bij Heerenveen

on

Warner Hahn wordt, als hij de medische keuring doorstaat, de nieuwe doelman van SC Heerenveen. Hij tekent voor drie seizoenen in het Abe Lenstra-stadion..

De 24-jarige Hahn wordt overgenomen van Feyenoord, waar hij nog een contract heeft tot medio 2019. Heerenveen moet dus een transfersom betalen voor Hahn, al vraagt Feyenoord vermoedelijk niet de hoofdprijs. Hahn is namelijk de vierde keuze onder de lat bij de landskampioen.

.

Brad Jones of Kenneth Vermeer wordt dit seizoen de eerste doelman van de Rotterdammers, terwijl de club veel vertrouwen heeft in Justin Bijlow. Het talent uit de eigen jeugdopleiding verlengde vorig jaar zijn contract en is momenteel de derde keeper van trainer Giovanni van Bronckhorst.

.

Verhuurperiodes

Hahn doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van Ajax. Hij maakte indruk bij FC Dordrecht, waarmee hij promoveerde naar de eredivisie. Door zijn goede prestaties werd hij doelman van Jong Oranje en kreeg hij een driejarig contract bij Feyenoord.

.

Bij Feyenoord zou Hahn in 2014 met Erwin Mulder – die deze zomer na twee jaar vertrekt uit het Abe Lenstra-stadion – moeten uitmaken wie de eerste doelman moest worden. Dat veranderde door de komst van Kenneth Vermeer. Hahn keepte vervolgens op huurbasis een jaar bij PEC Zwolle.

.

Begin vorig jaar raakte Hahn in Leeuwarden ernstig geblesseerd aan zijn knie tijdens een duel met Jong Feyenoord tegen Jong Cambuur. Hahn werd vorig seizoen een half jaar verhuurd aan Excelsior.

.

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login