Nieuws

Gustafson: ‘Ik geniet hier van binnen van’

on

Alsof het de normaalste zaak van de wereld was, brabbelde Simon Gustafson een tikkeltje verlegen over zijn toch echt opzienbarende optreden tegen sc Heerenveen. De Zweedse schaduwspits, twintig jaar pas, was zondag in het Abe Lenstra-stadion de grote man bij Feyenoord (2-5).

Toch bleef hij uiterlijk onbewogen. Geen branie, geen gepoch, geen jubelverhaal. ,,Ik geniet hier van binnen van”, zei Gustafson, met zijn vinger wijzend naar zijn hart. ,,Natuurlijk is dit een speciale dag voor mij. We speelden erg goed. Ik ook, ja.”
De Zweedse zomeraankoop begon bij de beloften, maar kreeg een paar weken geleden plotseling een kans van trainer Giovanni van Bronckhorst. Lex Immers en Jens Toornstra rendeerden niet achter de spits; Gustafson bleek het ontbrekende puzzelstukje in het Rotterdamse elftal. ,,De periode van aanpassen stopt als je in de ploeg komt, dan moet je er staan”, zei Gustafson, die op het veld indruk maakt met zijn slimheid en loopvermogen. ,,Ik houd ervan de bal te hebben. En daarvoor moet je veel bewegen, veel vrijlopen.”
Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login