Nieuws

Gustafson: ‘Hele seizoen discussies gehad met Van Bronckhorst’

on

Simon Gustafson hoopt dit seizoen bij Roda JC Kerkrade zijn voetbalplezier weer terug te vinden. De 22-jarige Zweed kende een vliegende start bij Feyenoord, maar verdween daarna in de vergetelheid. Zijn overstap op huurbasis naar Limburg doet hem nu al goed.

Spijt heeft Gustafson niet van zijn transfer van het Zweedse BK Häcken naar Feyenoord in 2015. 'Voor geen procent. Het was de juiste stap voor mij. En ook voor Feyenoord. Dat het in de praktijk anders uitpakte dan ik had gehoopt, doet daar niks aan af. Het is ook niet zo dat ik twee jaar heb vergooid. Ik ben beter en sterker geworden, op alle gebieden', aldus de middenvelder.

Terwijl het Feyenoord voor de wind ging sinds zijn komst, werd de rol van Gustafson steeds anoniemer. 'Soms zeg ik tegen mezelf: Kom op, ook jij hebt die prijzen met Feyenoord gewonnen. Maar zo voelt het natuurlijk niet echt.' Dat de aanvallende middenvelder het afgelopen seizoen in de Eredivisie slechts 28 minuten speelde, neemt hij trainer Giovanni van Bronckhorst niet kwalijk.

'Geloof me, we hebben het hele seizoen door discussies gehad. Ook bij de andere trainers heb ik mijn situatie verschillende keren aangekaart. Ik snakte ernaar me te mogen bewijzen. Natuurlijk had ik op meer krediet gehoopt, maar wat kon ik beginnen? Feyenoord bleef goed spelen en winnen. Ik was af en toe gefrustreerd en kwaad, dat is logisch. Maar uiteindelijk heb ik mijn lot geaccepteerd', blikt Gustafson terug op het afgelopen seizoen.
'Ik heb me professioneel opgesteld en ben een positief onderdeel van de groep gebleven. Dat was vorig seizoen de kracht van Feyenoord: de nummers vijftien, zestien en zeventien in de selectie, die weinig in actie kwamen, konden zich wegcijferen voor het grotere geheel. We zijn geen stoorzenders geworden.'

Bron: Vi.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login