Nieuws

Gullit: ‘Ik hou nog steeds van Feyenoord’

on

Ruud Gullit, die in zijn trainerscarrière onder meer Chelsea, Feyenoord en Terek Grozny onder zijn hoede had, was graag aan de slag gegaan als bondscoach. Dat zegt hij in de nieuwste editie van Helden Magazine.

“Marco (Van Basten, red.) heeft het gedaan, Frankie (Rijkaard, red.) heeft het gedaan en ik had eigenlijk wel verwacht dat Ronald (Koeman, red.) het nu zou worden”, zegt de voormalig Oranje-international. “Ik begrijp ook niet dat hij het niet is geworden. Niet omdat ik het Guus Hiddink niet gun, maar hij heeft het al gedaan en het is juist nu tijd voor vernieuwing. Dus had ik Koeman logisch gevonden.”

Van Basten staat nu aan het roer bij sc Heerenveen. Daar krijgt hij volgens Gullit echter niet de krediet die hij verdient. “Ik heb ook gezegd dat ik het moedig vond dat hij aan de slag ging bij Heerenveen. Dat komt mede omdat hij zijn eigen staf niet mocht meenemen en hij dus afhankelijk was van wat mensen rondom hem, die alles over je doorbrieven aan de leiding. Er dan tóch aan beginnen, dat vind ik knap.”

Zelf heeft Gullit al drie jaar geen club meer onder zijn hoede gehad. Aan zijn tijd bij Feyenoord houdt hij vooral een ‘nare smaak’ over. “Feyenoord was mijn club en ineens hoorde ik steeds vaker dat ik toch een Amsterdammer was. Bij sommige supporters en groeperingen speelde dat een rol. Dat vond ik vervelend. Wat kan ik daaraan doen? Ik hou nog steeds van Feyenoord, maar die nare smaak is niet weggegaan.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

You must be logged in to post a comment Login