Nieuws

Gullit geeft Feyenoord-talent advies: “Hij moet meer ballen tonen”

on

Ruud Gullit adviseert Feyenoord-verdediger Sven van Beek om meer ballen te tonen. Tegen HNK Rijeka zag Gullit de jongeling te vaak de bal breed spelen op eigen helft.

“Om Van Beek te helpen beter te worden, geef ik hem het advies dat niet meer te doen. Hij moet juist ’ballen’ tonen in de opbouw”, vindt Gullit in zijn column in De Telegraaf. “Verantwoordelijkheid nemen. Na één of twee keer kreeg Van Beek de mogelijkheid om met de bal het middenveld in te lopen. Dat moet je dan gelijk doen, want je dwingt de tegenstander tot het maken van keuzes en van daaruit kan je de vrije man inspelen op het middenveld of in de aanval. Kongolo doet dat vaker. Nu kwam het elftal in de tweede helft in de problemen door dat getreuzel in de opbouw.”

“Van Beek heeft een mooie lange trap van rechts naar de linkerbuitenkant. Maar alleen met zo’n trap red je het niet in de top. Daarom moet hij ook op een andere manier de opbouw kunnen verzorgen om niet in moeilijkheden te komen. Ik zeg het niet om Van Beek af te branden, maar juist om hem te helpen beter te worden”, benadrukt Gullit.

Bron: Soccernews.nl

IMG_7939.PNG

You must be logged in to post a comment Login