Nieuws

Guidetti was goed, Pellè nóg beter

on

De erfenis van John Guidetti zou als een loden last worden meegetorst door de nieuwe spits van Feyenoord. Maar bijna halverwege de competitie heeft Graziano Pellè (27) al afgerekend met zijn voorganger. De Italiaan is de jonge Zweed als pure doelpuntenmaker zelfs al voorbijgestreefd.

Pierre van Hooijdonk was vorig seizoen een groot aanhanger van John Guidetti. De manier waarop de piepjonge Scandinaviër keer op keer de Kuip liet ontploffen van vreugde, het was volgens de ex-international uniek. ‘Maar als ik nu moet kiezen tussen Guidetti en Pellè, dan neig ik toch meer naar Pellè’, zegt Van Hooijdonk in AD Sportwereld.

‘De tijd van grote sterke spitsen leek even voorbij te zijn. Heel veel clubs kozen de laatste tijd vaak voor snelle, beweeglijke aanvallers. Pellè toont aan dat een aanspeelpunt nog altijd goud waard is’, aldus de voormalige spits van Feyenoord.

Bijna halverwege de competitie zijn de cijfers van de Italiaan indrukwekkend. Na zestien speelronden, waarin hij zelf maar twaalf keer meedeed, maakte hij elf doelpunten en leverde drie assists. Guidetti was na zestien speelronden net zo vaak succesvol als aangever, maar maakte ‘maar’ acht doelpunten.

‘Vervolgens maakte hij wél hattricks in de daaropvolgende wedstrijden tegen FC Twente, Ajax en Vitesse’, nuanceert Peter Houtman, net als Van Hooijdonk zelf een zeer trefzekere spits in de Kuip. ‘Een keuze maken tussen beide geweldige spitsen is volgens mij bijna onmogelijk. Ik heb het gevoel dat John Guidetti nog populairder was bij het Legioen. Behalve bij de vrouwen dan, die kiezen natuurlijk allemaal voor Pellè.’

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login