Nieuws

Guidetti op dreef en bewijst met twee doelpunten ongelijk van Van Geel

on

Feyenoord besloot niet in zee te gaan met John Guidetti, de man die in het seizoen 2011/12 nog twintig competitietreffers maakte in De Kuip. Dat kan weleens een foute beslissing geweest zijn. De 22-jarige Zweed liet zich door Manchester City verhuren aan Celtic en daar heeft hij zijn draai direct gevonden. Zaterdag schoot Guidetti zijn ploeg met twee doelpunten langs St. Mirren: 1-2.
Vijf minuten voor het rustsignaal tekende Guidetti voor zijn eerste doelpunt. Emilio Izaguirre stuurde Scott Brown weg over links en de bal werd teruggelegd op Guidetti. Voor de spits was het een koud kunstje om the Bhoys op voorsprong te schieten: 0-1. Vlak na de onderbreking kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Celtic-keeper Craig Gordon verrichtte aanvankelijk nog een uitstekende redding, maar was kansloos op de rebound van Kenny McLean.

Celtic kon weer opnieuw beginnen en coach Ronny Deila veranderde van systeem: Anthony Stokes kwam Guidetti vergezellen in de spits. Dat betaalde direct uit, toen Guidetti de bal in de korte hoek werkte voor zijn tweede van de wedstrijd. St. Mirren ging op jacht naar de tweede gelijkmaker en daardoor kwam er meer ruimte voor Celtic, maar doelpunten zouden er niet meer vallen.

Bron: voetbalzone.nl

IMG_8024.PNG

You must be logged in to post a comment Login