Nieuws

Guidetti benadrukt dat Feyenoord speciale plaats in zijn hart heeft

on

John Guidetti heeft zich ermee verzoend dat het afgelopen zomer niet tot een terugkeer bij Feyenoord kwam. De spits benadrukt dat de Rotterdamse club ‘een speciale plaats in zijn hart houdt’, maar hij is ook gelukkig bij zijn huidige werkgever Celtic.

,,Feyenoord was fantastisch, ik heb ook nog vaak contact met jongens. My boys, zoals ik ze graag noem, maar het is geweest,” vertelde Guidetti vanmiddag na het oefenduel van Celtic met PSV In Maspalomas. ,,Celtic is een vergelijkbare club, één die net zo fanatiek wordt beleefd als Feyenoord. Ook hier hebben de fans alweer twee, drie liedjes voor me als ik een vol Celtic Park op loop. Dan geef ik extra gas. Fantastisch.”

Guidetti is vooral blij dat hij weer aan het voetballen is na twee jaar van inactiviteit. ,,Je moet mijn dokter maar vragen waarom het allemaal zo ontzettend lang heeft geduurd. Blijkbaar gaat alles in het leven met een reden. Met mijn lichaam is nu eindelijk alles okee, ik ben op weg om eindelijk weer de oude John te worden. Op mijn eerste halfjaar Celtic ben ik echt trots. Ik heb vijftien competitieduels gespeeld, ben daarin zeven keer tot man of the match gekozen. Ik sta op elf goals en drie assists en speel weer voor de nationale ploeg van Zweden. Als je vraagt: kan ik beter, dan is het antwoord zonder twijfel ‘ja’. Maar het gaat fantastisch als je bedenkt van waar ik vandaan kom. Ik heb gewoon twee jaar stilgestaan.”

Tegen PSV had ‘big John’ het vandaag moeilijk. In de 75 minuten die hij meedeed, bleef hij totaal onzichtbaar. En dan speelde PSV niet eens met zijn vaste centrum Karim Rekik/Jeffrey Bruma, maar met Menno Koch en Nicolas Isimat Mirin. Guidetti begon nog wel op hem typerende wijze aan het duel. Vanaf de aftrap van PSV joeg hij als een bezetene op de bal. Wel een minuut lang. Bijna verslikte doelman Remko Pasveer zich daardoor in een terugspeelbal. Maar dat jagen deed Guidetti daarna weinig meer. Hij werd amper bereikt en moest uiteindelijk met een pijnlijke heup van het veld na een botsing met Jetro Willems.

,,Die Willems leek wel van beton, allemachtig,” zei Guidetti, die het zelf vrij logisch vond dat hij niks had kunnen uitrichten. ,,Op dit veld viel toch niet te voetballen? Kurkdroog gras en er stond ook een onmogelijke wind.”

In het verzorgde positiespel van PSV, dat verdiend met 1-0 won door een treffer van Memphis Depay, herkende Guidetti de Eredivisie terug. ,,Dat is wel een verschil, het voetbal in Nederland en in Schotland. Die Schotse ploegen lopen allemaal achteruit als ze tegen ons moeten. In Nederland probeerden tegenstanders van Feyenoord zelf ook altijd iets. In Nederland had ik meer ruimte. Maar ook daarom vind ik 11 goals tot nu toe een mooi aantal.”

Bron: Ad.nl

IMG_5215.PNG

You must be logged in to post a comment Login