Nieuws

Gudde wil zelfs bij nee van gemeente geen renovatie

on

Eric Gudde is er heilig van overtuigd: het toekomstige stadion van Feyenoord moet nieuwbouw zijn. Nu het college van burgemeester en wethouders zich ook positief heeft uitgelaten over een heel nieuw stadion, lijkt de komst daarvan weer een stapje dichterbij. Zondagmiddag was de algemeen directeur van Feyenoord te gast bij Radio Rijnmond, waar hij uitgebreid sprak over het nieuwe stadion.

‘Er is maar één situatie mogelijk en dat is nieuwbouw’, aldus Gudde. ‘Dat vindt niet alleen Feyenoord, maar ook het college van burgemeester en wethouders.’ Voor Gudde is er dus maar één optie, maar wat nou als de gemeente uiteindelijk toch nee zegt? ‘Dan wordt er niet automatisch gerenoveerd’, vervolgt Gudde. ‘Renovatie levert rode cijfers op. Dan hoef je echt niet bij banken aan te komen. Het stadion is niet alleen goed voor Feyenoord en de supporters, maar ook voor de werkgelegenheid, leefbaarheid op Zuid en talentontwikkeling. Het is allemaal veel breder dan alleen voetbal’, aldus Gudde.

Gudde had het zondagmiddag niet alleen over het eventuele nieuwe stadion. Ook transfers kwamen aan bod. ‘Daar hebben we geen middelen voor. Alleen via huur of vrije transfers is wat mogelijk, tenzij we meer mogelijkheden krijgen via verkoop. Maar het wegwerken van de schuld is nog steeds het meest belangrijk.’ Spelers kopen lijkt er in de huidige situatie dus nog niet in te zitten.

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login