Nieuws

Gudde: “We gaan op volle oorlogssterkte verder”

on

“Dit is een grote teleurstelling die voelt als een nederlaag. Voor Feyenoord betekent dit een zwaar gemiste kans op de middellange termijn. We hadden een megasprong kunnen maken en dat perspectief zijn we nu kwijt”, reageerde Gudde tegenover NUsport.

De bewindsman vindt het nog te vroeg om te beslissen hoe het nu verder moet met De Kuip. “Dat is vlak na een nederlaag moeilijk te zeggen. We gaan de komende maanden kijken of we dat perspectief toch ergens vorm kunnen geven.

Gudde kan weinig met mensen die nu roepen dat hij en stadiondirecteur Jan van Merwijk moeten vertrekken omdat ze er niet in zijn geslaagd de gemeente te overtuigen. “Bij een nederlaag weglopen, komt niet in mijn woordenboek voor.”

“Stel dat elke CEO in Nederland na een beetje tegenwind zegt: we gaan wat anders doen. Ik houd me vast aan voorzitter Jan Smit van Heracles, die dit al vijf keer heeft meegemaakt en het ook rechttrok. We gaan op volle oorlogssterkte verder om de club ondanks deze tegenslag verder te helpen.”

Het sentiment over de huidige Kuip heeft volgens Gudde niet de doorslag gegeven. “Een enquête gaf aan dat 74 procent van onze seizoenkaarthouders voor het nieuwe stadion is. Daar heeft de ratio het toch van de emotie gewonnen. We hebben in de commissie van de gemeente ook zulke lange sessies gehad waarin we alles hebben uitgelegd.”

“Ze hebben vervolgens gezegd dat het behandelbaar is, maar nu blijkt dat het toch onvoldoende is. Meerdere mensen hebben geconstateerd dat er geen draagvlak voor is of de risico’s te hoog zijn. Ik blijf zeggen: als je de risico’s doorrekent, valt dat bijzonder mee. Vroeger heeft Rotterdam in moeilijke tijden juist wel durf getoond. Dat is in dit geval niet tentoon gespreid.”

Gudde is bang dat PSV en Ajax nu verder weglopen bij Feyenoord. “We konden ze al niet bijhouden en zoals het er nu naar uitziet over vijf jaar, als het nieuwe stadion er zou moeten staan, ook niet. Dat is een heel slechte zaak.”

Toch zal dit voor de huidige gang van zaken bij Feyenoord geen gevolgen hebben volgens Gudde. “We hebben vorig jaar winst gemaakt en dit jaar weer. Dat zie je sportief met een tweede en derde plaats en een prachtige jeugdopleiding. Daar gaan we mee verder. Maar die stip aan de horizon is er helaas even niet meer.”

Bron: nusport.nl

You must be logged in to post a comment Login