Nieuws

Gudde: ‘We gaan ervan uit dat er gewoon gevoetbald wordt’

on

Eric Gudde was zondagavond aanwezig bij het voetbalpraatprogramma ‘Studio Voetbal’. Gudde zat naast presentator Sjoerd van Ramshorst aan tafel met Pierre van Hooijdonk, Kees Jansma en Rafaël van der Vaart. De directeur van de KNVB kreeg in het begin van de uitzending een aantal stellingen voorgelegd. Één daarvan was de stelling dat er komende week nog gevoetbald gaat worden in Nederland. De directeur zegt er van uit te gaan dat er ondanks de toename aan coronabesmettingen komende week wedstrijden in het betaald voetbal zullen plaatsvinden. ,,Het zou volstrekt onbegrijpelijk en ongeloofwaardig zijn als we niet zouden voetballen”, aldus Gudde.

De wedstrijden in de vierde speelronde in de eredivisie die zonder publiek gespeeld zijn, zijn volgens de directeur ‘goed gegaan’. Volgens de directeur is er in de wedstrijden mét publiek ook ontzettend veel goed gegaan. ‘Slechts bij één van de honderd gespeelde wedstrijden, is iets niet goed gegaan.” Naar alle waarschijnlijkheid hint de directeur op de wedstrijd Feyenoord – Fc Twente.

De verwachting is dat het kabinet dinsdagavond met een nieuwe persconferentie gaat komen waarin strengere maatregelen zullen worden afgekondigd. Het is momenteel nog niet bekend of daar maatregelen bij zitten die betrekking hebben op het betaald voetbal. Eric Gudde liet weten dat hij zondag middels Whats App nog contact heeft gehad met het ministerie en dat er nog geen nieuws is.

You must be logged in to post a comment Login