Nieuws

Gudde: ‘Van mij mag de KNVB kunstgras verbieden’

on

Scheidend Feyenoord-directeur Eric Gudde wil af van kunstgras in de Eredivisie. Gudde laat aan Voetbal International weten dat de KNVB wat hem betreft de rubberen ondergrond mag verbieden.

“Wij vinden dat ten mínste in de Eredivisie voetbal op natuurgras gespeeld dient te worden.” Het argument dat kunstgras goedkoper zou zijn dan natuurgras, wordt door de Feyenoord-directeur terzijde geschoven. “Je investeert in je speelveld, zoals je investeert in je jeugdopleiding. Wij kunnen ook speler 27 aan de selectie toevoegen, maar kiezen voor een goed veld.

Richting 2020 neemt de KNVB hopelijk een besluit.” De kans is overigens aanwezig dat Gudde dit besluit zelf kan nemen, aangezien hij de nieuwe directeur betaald voetbal in Zeist lijkt te worden.

Roda JC-verdediger Christian Kum is ook verre van enthousiast over kunstgras. Kum moest zondagmiddag de fel bekritiseerde rubberen mat van PEC Zwolle verlaten met een blessure. “Het veld van PEC was de slechtste kunstgrasmat waarop ik ooit heb gespeeld. Zou ik ook zeggen als ik niet geblesseerd was geraakt. Of dat laatste door het veld kwam, kun je nooit met zekerheid zeggen. Maar eerder zag je ook veel blessures op kunstgras.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login