Nieuws

Gudde treedt per direct toe tot RvC Eredivisie CV

on

Eric Gudde treedt per direct toe tot de Raad van Commissarissen (RvC) van de Eredivisie CV. Feyenoords algemeen directeur werd donderdag tijdens de Vergadering van Vennoten benoemd. Hij volgt hiermee Gert Jan Nijweide op, wiens zetel vrij kwam na zijn vertrek bij FC Twente afgelopen december. Gudde is sinds 2007 algemeen directeur bij Feyenoord en blijft deze functie uiteraard vervullen.

‘Dit is eervol voor mezelf en zeker ook voor Feyenoord, want het betekent dat ons gezonde financiële beleid van de laatste jaren niet onopgemerkt is gebleven. Dit zal zeker hebben meegespeeld bij het besluit om mij voor deze functie te benaderen’, zei Gudde in een eerste reactie op zijn benoeming. ‘De grootste uitdaging zal de komende jaren zijn om er met elkaar voor te zorgen dat voetbal in Nederland in financieel opzicht gezond en toch sportief onderscheidend blijft in een wereld waarin anderen over honderden miljoenen beschikken.’

De RvC van Eredivisie CV bestaat nu uit Henk Kivits (voorzitter), Toon Gerbrands en Eric Gudde. Als lid van de RvC van Eredivisie CV nemen Gerbrands en Gudde ook zitting in het toezichtorgaan van Eredivisie Media & Marketing CV (EMM), het mediabedrijf dat verantwoordelijk is voor de exploitatie van de collectieve media- en sponsorrechten van de Eredivisie clubs. EMM is vooral bekend vanwege de exploitatie van de tv-zenders FOX en FOX Sports.

Bron: Feyenoord.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login