Nieuws

GUDDE STOPT PER 30 NOVEMBER ALS DIRECTEUR BIJ FEYENOORD

on

Eric Gudde (62) stopt per 30 november 2017 als algemeen directeur van Feyenoord, zo heeft hij vandaag bekend gemaakt aan de Raad van Commissarissen, het directieteam en het overige personeel van de club.
.

Gudde motiveert zijn besluit als volgt: ‘De voorbije weken heb ik, zoals vermoedelijk iedere Feyenoorder, op een roze wolk geleefd door het succes van het behalen van het kampioenschap. Het was een tijd van enorm genieten, maar voor mij ook een tijdsbestek om me af te vragen of ik na tien zware jaren nog voor een langere periode de tomeloze energie en drive heb die nodig zijn en die Feyenoord ook mag verwachten van haar algemeen directeur. Daar twijfelde ik over en als dat zo is dan is je vertrek aankondigen volgens mij het enig juiste om te doen. Bovendien denk ik dat het voor de organisatie goed is dat er straks, na tien jaar Eric Gudde, weer een ander iemand met nieuwe inzichten en frisse ideeën op mijn plaats komt te zitten.’

.

Over zijn toekomst heeft Gudde nog geen duidelijk beeld. ‘Ik ga in elk geval niet bij een andere Nederlandse voetbalclub werken’, zo weet hij al wel. ‘Als ik per 1 december weg ben, gaan we eerst een lange vakantie ver weg plannen. Even afkicken na tien mooie, maar ook zeer intensieve jaren. Daarna komt er ongetwijfeld weer wat op mijn pad, wat volgens mijn vrouw Mariella ook maar beter is omdat ik nu eenmaal niet stil kan zitten.’

.

President-commissaris Gerard Hoetmer geeft aan Gudde’s besluit te betreuren, maar ook goed te kunnen begrijpen. ‘Eric heeft onder meer met het team dat hij om zich heen formeerde, met alle collega’s en met partijen als de Vrienden van Feyenoord fantastisch werk geleverd. Onder zijn leiding werd Feyenoord van een club die op een haar na failliet was stapje voor stapje gezond gemaakt, zowel op financieel als op sportief gebied. Met uiteindelijk vorige maand het landskampioenschap als de kroon op het vele werk. Ik kan me goed voorstellen dat daarmee de cirkel voor hem rond is. Wel zijn wij blij dat hij de komende maanden nog blijft. Dit geeft ons de tijd om een even gedreven en gepassioneerde opvolger te zoeken die met nieuw elan verder werkt aan de grote ambities die Feyenoord heeft, zoals de nieuwe trainingsaccommodaties, het nieuwe stadion en natuurlijk het structureel meestrijden om de prijzen.’

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login