Nieuws

Gudde schrijft indrukwekkende brief naar AS Roma

on

Eric Gudde heeft een brief naar AS Roma gestuurd om te laten weten hoeveel schaamte hij voelt ’bij het gedrag van landgenoten in uw prachtige oude stad Rome’. De Telegraaf schrijft dinsdag dat de directie van de Serie A-club en James Pallotta, de Amerikaanse eigenaar van AS Roma, ‘een indrukwekkende brief’ van de algemeen directeur van Feyenoord hebben ontvangen. Gudde legt ook uit waarom hij niet openlijk zijn excuses heeft kunnen aanbieden.

“Als een ervaren profvoetbalclub met een grote reputatie hopen wij dat u begrip kunt opbrengen voor het feit dat het bijna onmogelijk is voor ons om de verantwoordelijkheid te nemen voor mensen die op geen enkele manier verbonden zijn aan de club”, zo laat Gudde, geciteerd door De Telegraaf, in de brief weten. De sportbestuurder geeft aan dat veel van de mensen die zich in Rome hebben misdragen mensen zijn met een stadionverbod in Nederland. Deze groep kon via Feyenoord niet aan kaartjes komen.

“Veel relschoppers waren helemaal niet bekend bij ons”, schrijft Gudde verder. „Het is een groep lieden die helemaal niet naar voetbalwedstrijden gaat. Als voetbalclub willen wij niets met deze mensen te maken hebben. Maar de acties van deze lieden vinden we wel degelijk een absolute schande.” Het dagblad verzekert dat AS Roma de brief van Gudde op prijs heeft gesteld en dat de directie van i Giallorossi het aanbod van hulp op alle fronten tijdens hun verblijf in Rotterdam, aanstaande woensdag en donderdag, hebben gekregen. “Wij zullen er alles binnen onze macht aan doen om jullie verblijf deze week goed te laten verlopen”, zo eindigt Gudde.

Bron: voetbalzone.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login