Nieuws

Gudde over financiële situatie: ‘Dit is een teamprestatie’

on

Algemeen directeur Eric Gudde heeft maandagmiddag een uitgebreide toelichting gegeven aan de leden van de Feyenoord Business Club op de eerder gepresenteerde financiële jaarcijfers van Feyenoord. Circa 170 FBC-leden hadden zich verzameld op de bovenste etage van het Rotterdamse Intell hotel voor een netwerklunch, waar tussen de diverse gangen door plaats was voor verschillende presentaties.

Gudde benadrukte tijdens de bijeenkomst dat de financiële resultaten over het afgelopen boekjaar, waarin Feyenoord een winst van 8,4 miljoen euro boekte, een prestatie is van iedereen binnen de club. ‘Van alle leden van de Business Club tot de supporters, van de Vrienden van Feyenoord tot het personeel en van staf op Varkenoord tot aan de spelers en trainers van het eerste elftal: met elkaar hebben we dit resultaat bewerkstelligd. Dat is in mijn ogen ook typisch Feyenoord.’

De algemeen directeur liet bovendien weten dat de lijn die op financieel vlak is ingezet de komende jaren zal worden doorgetrokken. ‘Jaar in jaar uit moeten we zwarte cijfers blijven schrijven’, zei hij. ‘Daarvoor is het bijvoorbeeld belangrijk om te blijven investeren in onze jeugdopleiding, zodat uiteindelijk ons eerste elftal zo sterk mogelijk wordt en we bovendien transferwaarde creëren.’

Eerder dit seizoen werd al duidelijk dat Feyenoord mede dankzij de winst van 8,4 miljoen euro voor het eerst sinds 2004 een positief eigen vermogen heeft. ‘Dit is zelfs sneller gelukt dan we in ons meerjarenplan beoogd hadden’, besloot Gudde.

Naast Gudde kwam tijdens de FBC-bijeenkomst ook stadiondirecteur Jan van Merwijk aan het woord. Hij gaf een toelichting op de financiële jaarcijfers van De Kuip. Kort voordat het dessert werd geserveerd aan de FBC-leden was er tot slot plaats voor een presentatie van architect Arend Rutgers, die betrokken is bij het ontwerp van de ‘vernieuwbouwde’ Kuip.

Bron: Feyenoord.nl

IMG_6644.PNG

You must be logged in to post a comment Login