Nieuws

Gudde: ‘Mogen steeds meer herinvesteren’

on

Het vertrek van enkele sterkhouders bij Feyenoord is sportief gezien een aderlating voor de club, maar vanuit financieel oogpunt zorgt de ‘leegloop’ wel voor blije gezichten in De Kuip. Volgens algemeen directeur Eric Gudde is het langdurige proces van het wegwerken van de hoge miljoenenschuld eindelijk voorbij.
“We hadden al nauwelijks meer schulden, maar nog wel een negatief eigen vermogen. Door de transfers hebben we inmiddels een positief eigen vermogen. Vier jaar geleden hadden we nog een schuld van 35 miljoen en nu staan we ergens in de plus,” zegt de beleidsbepaler van Feyenoord.

Herinvesteren

De grote vraag die vooral bij veel supporters leeft is welk bedrag Feyenoord na de verkoop van Bruno Martins Indi, Graziano Pellè en Daryl Janmaat mag gebruiken voor het aantrekken van nieuwe spelers. De Rotterdamse club wil bovendien de Vrienden van Feyenoord (VvF) – die over 49 procent van de aandelen beschikken – terugbetalen.

“We gaan in samenhang met de Vrienden van Feyenoord bekijken hoeveel we gaan herinvesteren en hoe de inkoop van de eigen aandelen gaat plaatsvinden. Bij een negatief eigen vermogen konden we niet meer dan vijftien procent herinvesteren, maar dat percentage loopt nu fors op,” aldus Gudde tegenover RTV Rijnmond.

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login