Nieuws

Gudde: ‘Je moet een stad achterlaten zoals je hem gevonden hebt’

on

Algemeen directeur Eric Gudde van Feyenoord veroordeelt de gedragingen van een deel van de Feyenoordaanhang in Rome scherp, maar hij wijst er ook op dat de fans die geregistreerd waren zich in het stadion keurig gedragen hebben.

“Laat ik duidelijk zijn: wat er in de stad is gebeurd, daar moet Feyenoord alle afstand van nemen”, aldus Gudde. “Als je naar een stad gaat, dan hoor je die achter te laten zoals je hem gevonden hebt. Al het andere wat je doet is volstrekt verwerpelijk.”

Gudde denkt niet dat Feyenoord moet vrezen dat de UEFA de club zwaar zal straffen. “De UEFA oordeelt over wat er in het stadion gebeurt en, dat heb je zelf gezien, dat was zo vlekkeloos als wat. Ik denk wel dat AS Roma een forse boete krijgt voor alle knallen en vuurwerk.”

“Wij zijn verantwoordelijk voor de fans in het uitvak. Die supporters, door ons geregistreerd, hebben de ploeg op een positieve manier ondersteund. Maar wij horen ook verhalen dat er tegen alle afspraken in toch zo’n zeshonderd Feyenoordsupporters zonder officieel kaartje ergens in het stadion hebben gezeten.”

“Zijn dat de supporters die voor de rellen en ellende hebben gezorgd of de door ons geregistreerde? Die feiten heb ik niet, dus ik vind het moeilijk om daarover te oordelen.”

Bron: NOS.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login