Nieuws

Gudde hoopt op snelle terugkeer van publiek bij voetbalwedstrijden

on

De KNVB dringt volgens het Algemeen Dagblad aan op een snelle terugkeer van publiek in de voetbalstadions. De bond roept het kabinet op om daar toestemming voor te geven.

De krant gaat verder: “Volgens de KNVB hebben de wedstrijden die aan het begin van het seizoen met publiek werden gespeeld niet tot problemen geleid en is voor zo ver bekend niemand in een stadion besmet geraakt met het coronavirus.”

Eric Gudde hoopt dat er binnenkort weer beperkte aantallen toeschouwers mogen worden toelaten in de stadions. “Niemand schiet er iets mee op als deze clubs omvallen en in Den Haag hun hand moeten ophouden. Dat willen we juist voorkomen door op tijd naar de mogelijkheden te kijken en een stap vooruit te zetten.”

In de Tweede Kamer staat dit onderwerp maandag op de agenda. Naar schatting loopt het betaald voetbal dit seizoen zo’n 200 miljoen euro mis vanwege de coronamaatregelen.

“Het blijft de vraag of de supporters opnieuw een seizoenkaart zullen kopen als zij het huidige seizoen hier al weinig gebruik van kunnen maken.” Aldus Gudde in het AD.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login